Lor Tatlısı


Uzun zamandır bu tatlıyı yapma niyetindeyim ve evde lor da olunca 
internette tarif arayışına girdim. Sweet Kitchen adlı blogdaki tarifi denedim ve sonuç harika oldu! :) Diğer şerbetli tatlılara göre bu tatlıyı daha hafif buldum. Bunun sebebi içindeki lor ve irmik olsa gerek. Bir de, tabii ki içindeki un miktarının az olması. Özellikle çay saatleri ve akşam yemeği sonrası için öneriyorum bu tatlıyı... ;-)

Lor Tatlısı
(19 adet tatlı için)
250 gr. tatlı lor (tuzsuz lor) peyniri
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1+1\2 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik 
Şerbeti için
2 1\2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için
Antepfıstığı
Yapılışı:
1. Geniş bir kasenin içinde lor peynirini elekten veya süzgeçten geçirin. Yumurtaları, unu ve erimiş tereyağı ve irmiği ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın 

ve bir fırın kabına dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika ya da altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
3. Diğer tarafta,  şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin ve ocaktan alırken limon suyunu ekleyin.
4.Tatlı, fırından çıkınca kaynamakta olan şerbeti üzerine dökün (Kısa sürede, tatlılar bütün şerbeti içine çekecek). 



Servis yaparken toz antep fıstıkla süsleyin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Denemek lazim lor bulursam..degisik geldi elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık bayılırım lor tatlısıına. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar