Lor Tatlısı
Lor Tatlısı
(19 adet tatlı için)
250 gr. tatlı lor (tuzsuz lor) peyniri
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı (üstüne sürmek için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1+1\2 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti için
2 1\2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için
Antepfıstığı
Yapılışı:
1. Geniş bir kasenin içinde lor peynirini elekten veya süzgeçten geçirin. Yumurtaları, unu ve erimiş tereyağı ve irmiği ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın
3. Diğer tarafta, şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin ve ocaktan alırken limon suyunu ekleyin.
4.Tatlı, fırından çıkınca kaynamakta olan şerbeti üzerine dökün (Kısa sürede, tatlılar bütün şerbeti içine çekecek).
Servis yaparken toz antep fıstıkla süsleyin.
Denemek lazim lor bulursam..degisik geldi elinize saglik..
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık bayılırım lor tatlısıına. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgilerimle,