Sebzeli, Terbiyeli Kuzu İncik






Hani bazen canınız "anne yemeği" ister ya... İşte öyle bir yemek arayışındaysanız, bu yemek tam da size göre! Bir de, besleyiciliği açısından, çocuklu ailelere öneriyorum bu tarifi. Düdüklü tencerede piştiği için de kısa sürede pişen pratik bir yemek... Orjinal tarif için Akilli Anne'ye teşekkürler!

Malzemeler:

6 tane kuzu incik
2 tane orta boy patates
1 tane orta boy havuç
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
Defne yaprağı
Tuz

Terbiyesi için:

1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu

Yapılışı:

 1- Kemikli kuzu incikleri yıkayarak düdüklü tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin ve  buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirin.

2- Daha sonra içine iri doğranmış patates, havuç, 1 bütün kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu ilave edin. Buhar çıktıktan sonra 10 dakika tekrar pişirin. Kapağı açıp soğan ve defne yaprağı çıkartın.

3- Yumurta sarısı ve limon suyu çırparak yemeğin suyu ile iyice  inceltin. Yavaş yavaş yemeğe katarak kısık ateşte bir taşım daha kaynatın. Sicak olarak servis yapin. Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Sevgili Feyza ellerine sağlık.Ben terbiye yapmadan pişiriyorum.(haşlama diyoruz)Hiç terbiyeli yapmamıştım.Deneyeceğim.Sevgiler Bu arada adım İlknur.

    YanıtlaSil
  2. En cok sevdigim yemek. Gel gelelim tansiyon yukseltigi icin fazla yiyemiyorum koyun eti.
    Bu yemeyin yanina sumakli sogan karisimi da yapiyoruz.. Harika oluyor. Ve ya narin suyunu sikiyoruz icine sogan dogruyoruz.. Meze olarak harika oluyor.. Tavsiye ederim.
    Eline saglik canim..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili İlknur,
    Tesekkur ederim. Denedin ve begendin mi acaba?

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Mutfak dili,
    Oyle mi? Uzuldum. :( meze fikrini begendim. ;-) cok tesekkurler!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar