Piyano Kek




Türkçe bloglarda fenomen olmuş bir tatlıyla hiç karşılaşmamıştım. Taaa ki... Instagram'daki, ortak yönümüzün çok olduğu sevgili meslektaşım ve arkadaşım "hilalella" bu lezzetin fotoğrafını paylaşasıya değin... Fotoğraf gerçekten ilgimi çekti ve bu tatlıyı, bu akşam yemeğinden sonra ikram etmeye karar verdim. İlk denememde, buradaki tarifle yaptım. Lezzetli olmasına rağmen, görünüm açısından pek başarılı değildi, açıkçası. Bunun sebebi orjinal tarifteki muhallebi için verilen ölçünün, Türk Kahvesi fincanı ile olmasıydı. Sanırım her evdeki fincan büyüklüğü farklı. Bu yüzden yaptığım muhallebi oldukça akışkan olmuştu:


Buzdolabında beklemesine rağmen kekin üzerinden dökülüyordu. 2. denememde, bu kez arkadaşım hilalella'nın aşağıda muhallebi için verdiği ölçüyü ve tarifi kullandım. Ve sonuç daha iyi oldu:,

Kendisine çok teşekkür ediyorum buradan. Özellikle akşam yemeği sonrası ve çay saatleri için öneriyorum bu hafif tatlıyı...
Kek için Malzemeler: 
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kakao
Ayrıca piştikten sonra kekin üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt.

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı (küçük, klasik çay bardağı ile) şeker
1,5 çay bardağı (küçük, klasik çay bardağı ile) un
1 paket (200 ml) süt kreması
Üzerine serpmek için: 
Kakao
Yapılışı:
  1. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu da ekleyerek karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yeniden çırpın. Yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek hamurunu dökün. 
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin.  Fırından keki çıkartınca, üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün.
  3. Muhallebisi için, süt , şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Ilıyınca, süt kremasını ekleyip mikserle çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca en üste bolca kakao dökün ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletip servis yapın. Muntazam bir şekilde kesmek için de, sıcak suya batırılmış bıçak kullanın ve bıçağı her yukarı kaldırdığınızda bir peçete ile silip yeniden sıcak suya batırın ve dilimleme işini bu şekilde yapın. 










Yorumlar

  1. Sık kullanılanlara ekledim. En kısa zamanda yapacağım. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nazli,
    Tesekkurler! :) dene, pisman olmayacaksin. ;-)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik bende cok severim :))

    YanıtlaSil
  4. Tesekkurler, Aylincigim! ;-)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş yahu :)

    YanıtlaSil
  6. En kısa zaman da deneyeceğim nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.5 dakikanız varsa bana bir uğrarsanız sevinirim.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  7. merhaba blogunu keyifle izlemeye aldım
    bana da beklerim beyenirsen de izlemeni rica ederim

    sevgiler

    burcinkuran-wonderlust.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsun..

    YanıtlaSil
  9. Cok guzel olmus...Ellerinize saglik. Sevgiler

    Bloguma beklerim
    cupcakekokulumutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Leyla'nin Kahve Dukkani, İlknur Senel, Burcin Gunaltay, visnap ve Julia,
    Hepinize tesekkur ediyorum, guzel sozleriniz icin. ;-)

    YanıtlaSil
  11. ay ben eksik kalmisim bu tadi denemte. Ig de her kes koydu resmini agzim sulandi burda artik ayy diyorum ve en kiza zamanda deniyorum insallah
    Canim eline saglik olsun.
    Super goruntu kasikliyasim geldiyor resimden dogru")
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Samireciğim,
    Çok teşekkürler! :)
    Ben de bu lezzetle geç tanıştığımı düşünüyorum. Muhakkak dene; pişman olmayacaksın. ;-)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Bakımlı Blog, mesajın görünmüyor çünkü az önce yanlışlıkla sildim :( süt kreması marketlerin süt reyonlarında satılan sıvı bir krema çeşidi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. mmmm mis mis..bayılırım çikolatalı tariflere nefis görünüyor canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Feyza Hanım

    Tariflerinizi zevkle deniyorum:Piyano keki de yaptım ve misafirlerim çok beğendi.Ben de size bakırköy halk eğitim pastacılık kursuna giitiğim dönemden öğrendiğim çok basit ama beğenilen bir tarif gönderiyorum.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Figen

    İskoç Kurabiye(13-15 Adet)
    1/4 su bardağı mısır unu
    1/4 su bardağı pudra şekeri
    115 gr oda sıcaklığında tereyağ
    un
    Tüm malzemeler karıştırılır.Yumuşak bir kıvamda hamur elde edilir.Kerebiç kalıblarıyla şekil verilir.170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.Yumuuşak ve renk değiştirmeden fırından çıkartılır.Ilıkken pudra çekeri ve tarçın serpilir.


    YanıtlaSil
  16. Merhabalar , cay bardagi normal bildigimiz ince belli bardaklardan olacak demi ?

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar , cay bardagi normal bildigimiz ince belli bardaklardan olacak demi ?

    YanıtlaSil
  18. Sour cream kullansak olur mu ? Ayni sey mi sut kremasiyla?

    Selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
  19. Bendeki tarifte de akışkandı bir de bunu deniyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar