Çılbır (Yoğurtlu Yumurta)


Eşim Dukan diyetine başladığında, bu süreçte ona yardımcı olabilmek için nette protein yüklü tarifler aradım. Bu tarifi bulduğumda da, kendisi yumurtayı çok sevdiği için, "İşte, tam ona göre!" dedim. Eğer siz de Dukan diyetini denemek isterseniz, üzerine tereyağ dökmezseniz, bir de yağsız yoğurt kullanırsanız, bu tarif size göre. Oldukça pratik ve hafif bir lezzet!

Malzemeler:

Kişi sayısına göre yumurta (Mümkün olduğunca taze yumurta kullanmanızı öneririm)
Yoğurt
Sarımsak
Tereyağ
Toz kırmızı biber

Servis için: 
Dilerseniz soğan ile kavrulmuş kök ıspanak

Yapılışı:

Ocakta suyu kaynatıp, içerisine bir tatlı kaşığı sirke eklediğiniz, fokurdayan (suda baloncuklar oluşması gerekiyor) suyun içine bir tabağın içine kırdığınız yumurtayı akıtın (Ben genişçe bir tencere kullandım. her defasında 2 yumurta pişirdim). Suyun köpürdüğünü, yumurta beyazının biraz dağıldığını veya parçalandığını göreceksiniz, ama sorun değil). Yumurtanın pişme kıvamı tamamen size kalmış. Katı veya ekmeğinizi bandırdığınızda akacak kadar sıvı şekilde pişirebilirsiniz. Yumurtayı alırken özenle bütün halde olan kısmını alın; bırakın köpüren ve dağılan yumurta akları kalsın.

 

Sonra ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve pişen yumurtayı tabağa alıp, yoğurda gömün.
Üzerine tereyağda yakılmış toz kırmızı biber dökün. 

 

Dilerseniz, soğan ile kavrulmuş kök ıspanakla da servis edebilirsiniz, çılbırı. En alta sarmısaklı yoğurdu koyup, üstüne de ıspanak ve yumurtayı yerleştirebilirsiniz. 


Afiyet olsun!






Yorumlar

  1. ellerine sağlık bizde çok sık yapılır çılbır eşim çok sever
    payylaşımların bol bol olsun sevgiler;))

    YanıtlaSil
  2. Tesekkurler! Ziyaretime yine beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Hocam,
    Ben de denedim ama fotoğrafta görüldüğü gibi, sarı kısımların üzeri kaplanmadı beyazlarla. Bu hale kendiliğinden mi geliyor kaynamaya devam ederken?

    YanıtlaSil
  4. ibrahim Hocam, evet; kendiliginden bu hale geliyor. Sizin yaptiginiz yumurtalarin boyle olmamasi, acaba yumurtanin bayat olmasindan kaynaklaniyor olabilir mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar