Çikolatalı Cevizli Muzlu Brownie






Bazen evde çürümeye yüz tutmuş muzunuz oluyor mu? Eğer cevabınız "Evet!" ise ve benim gibi "Muz Kurtarma Operasyon"larını seviyorsanız, bu tarif tam size göre :) Bu tarifi Passionate About Baking'de bulduğumda, bozulmakta olan muzlar için ne yapabileceğimi de öğrendim. Bu blogun sahibi olgun muzları derin dondurucuya atıp sonra bu tarifte rendeleyerek kullanmış. Artık ben de aynı işlemi uygulayıp muzları bu tür tarifler için bekletiyorum.

Malzemeler:

*1 cup= 240 ml'lik su bardağı

1 + 1/4 cup*(1 su bardağı+ çeyrek su bardağı) un
1/2 cup (Yarım su bardağı) kakao
1 cup (1 su bardağı) şeker
1 +1/2 çay kaşığı karbonat
1/4 çay kaşığı tuz
4 adet ezilmiş olgun küçük muz (Anamur muzu)
1 yumurta
1/2 cup (Yarım su bardağı) erimiş tereyağ
1/4 cup buttermilk (1/4 cup süt + 1/2 çay kaşığı elma sirkesi)
1 çay kaşığı vanilya
3/4 cup (1 su bardağından 2 parmak eksik) kıyılmış ceviz
1/3 cup (1 su bardağının 1/3 ü kadar) damla çikolata



Yapılışı:

1- Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Buttermilk'i hazırlamak için sütün içine sirkeyi koyup 5 dk bekletin.

2- Geniş bir kasede un, şeker, karbonat, kakao ve tuzu karıştırın.

3- Başka bir kasede ezilmiş muz, yumurta erimiş tereyağ, vanilya ve buttermilk'i mikser yardımıyla düşük hızda karıştırın.

4- Muz karışımını un karışımına ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Cevizleri ekleyip yavaşça bir kez daha karıştırın. Kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş cam fırın kabına döküp üzerine damla çikolata dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dk kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdanı batırıp temiz olup olmadığına bakabilirsiniz.

Afiyet olsun!







Yorumlar

  1. nefis görünüyor ellerine sağlık ..Burcu ..

    YanıtlaSil
  2. Evde damla çikolata yoktu koymadım ama o hali bile çok güzeldi..tavsiye ederim herkese..Hem muzlar da değerlenmiş oldu..Çok sağol tarif için Feyza'cım :)

    YanıtlaSil
  3. Mahmureciğim, beğenmene sevindim. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  4. nefissss olduu.tepsi bitmek üzere:(

    YanıtlaSil
  5. nefissss tepsi bitmek üzere..:(

    YanıtlaSil
  6. Bugün bu keki yaptım, hem pratik hem çok leziz, tavsiye ederim... :)

    YanıtlaSil
  7. Feyza teacher ıma buradan sık sık yaptığım bu güzel tarifi ve güleryüzlü öğretmenliği için teşekkür ederim. Tarif soran arkadaşlarım ve takipçilerim için ben de bu lezzetli brownisini TAFANA da paylaşmak istedim. Do you mind if I publish your recipe?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşeciğim, rica ederim. Sen de çok cici ve başarılı bir öğrenci oldun. "Publish" için de "No, not at all" diyorum. Tabii ki yayınlayabilirsin. Sevgiler...

      Sil
  8. Sevgili Aybice ve Özgür,

    Beğenemenize çok sevindim. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar