Martha Stewart'tan Bol Çikolatalı Puding
Bu pudingin içinde 4 yumurta olması, sizi şaşırtmasın. Yediğinizde yumurta kokusunu hiç almıyorsunsuz (Açıkçası ben tarifi ilk okuduğumda yumurta sayısını çok bulmuştum). Bir kaç değişiklik yaptığım orjinal tarif Martha Stewart'a ait.
Malzemeler (4-6 kişilik):
2/3 cup* şeker (150 gr)
1/3 cup kakao
1/4 cup nişasta (30 gr)
1/4 çay kaşığı tuz
2 +1/2 cup soğuk süt (600 ml)
4 yumurta sarısı (Kalan yumurta aklarını değerlendirmek için Kakaolu ve Antep Fıstıklı Koko tarifime bakabilirsiniz)
120 gr bitter çikolata
1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
*1 cup= 240 ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1. Kalın tabanlı bir tencerede, şeker, kakao, nişasta, tuzu karıştırın. Soğuk sütü azar azar ekleyip bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırın. Yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi soğuk olarak karıştırın.
2. Karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte, muhallebi kıvamı alana dek (yani, göz göz olana değin) pişirin.
3. Ocağı kapatıp, sıcak muhallebiye, çikolata, vanilya ve tereyağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
4. Karışımı kuplara döküp önce oda ısısında soğumasını bekleyin, sonra da buzdolabında en az 3 saat bekletip soğuk servis edin. Dilerseniz üzerini rendelenmiş çikolata, toz yeşil fıstık veya hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!