Yeşil Zeytinli ve Kuru Domatesli Milföy


Uzun zamandır evdeki yoğunluktan blogumu ihmal ettim. Evde yoğunum çünkü oğlum 5 aylık ve ek gıda süreci beni bir hayli yoruyor. Pişir, ez, yedir, üstünü değiştir, uyut derken diğer öğün geliyor ve ben bitap düşüyorum :)

Benim gibi yoğun, zamanı olmayanlara Ege lezzetlerinden oluşan pratik bir börek tarifim var. Tarif için Yer Sofrası'na teşekkürler!

Malzemeler:

8 adet milföy
3/4 su bardağı çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş yeşil zeytin
50 gr. beyaz peynir
5-6 parça kuru domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurtanın sarısı

1. Milföyleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında yumuşamalarını bekleyin. Kuru domatesleri 10-15 dakika kadar sıcak suda bekletin.

2. Yeşil zeytinleri ve kuru domatesleri rondodan geçirip püre haline getirin ve bu püreye ufalanmış beyaz peynir ve kekiği de ekleyip iyice karıştırın.

3. 1 milföy hamurunun yarısına iç harçtan yayın ve milföy hamurunun diğer kenarını üstüne kapatıp bir üçgen elde edin. Üçgenin tüm kenarlarını çatalla bastırıp açılmasını önleyin. Diğer hamurları da aynı şekilde doldurup kapatın ve üstlerine yumurta sarısını sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar