Mandalinalı Cheesecake




Uzun zamandır blogumu ihmal ettim. Aslında o kadar çok yayınlanacak tarifim ve resmim var ki... Bir gün oturup hepsini birden mi yayınlasam acaba? :))

Bu tarif oldukça hafif ve mayhoş tadıyla cheesecake severlere değişik gelecek, eminim. Tadının hafif olması , diğer cheesecake'lerin aksine krema içermemesi sanırım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun! Benim bir kaç değişiklik yaptığım orjinal tarif için Ege'den Tarifler 'e çok teşekkürler!

Malzemeler:

Tabanı için:

1,5 paket sade pötibör
2 yemek kaşığı tereyağ

Üstü için:

500 gr labne peyniri
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 mandalina kabuğu rendesi

Meyveli sos için:

1 su bardağı mandalina suyu
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
2 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküvileri (Eğer varsa robotunuzda) un ufak hale getirin. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş kurabiyeyi soğumuş olan tereyağı ile yoğurun. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz 25 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirip buzdolabına kaldırın.


2. Labne peynirlerini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirini ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpın. Sonra sırasıyla yumurta, mandalina kabuğu ve unu ekleyip karıştırın. Bu karışımı öncesinde kelepçeli kalıbın içinde hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. 


4. Kalıbınızın dışında kalan yağlı kağıdı da kalıbın kenarlarına kıvırın. Ardından, kalıptan daha büyük aliminyum folyo parçaları ile kalıbın dış kenarlarını bir kez daha sıkı bir şekilde sarın.


5. Kalıbı bu şekilde, içerisine yarım litre su konulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin (Bu işlemleri yapmamızın nedeni, cheesecake'i su içerisinde pişirmek. Su içerisinde pişirmemizin nedeni de, cheesecake'in çatlamasını ve fazla pişip kenarlarının kalıba yapışmasını önlemek). Bir de, fırın içine kalıbı koymadan önce, hamurdaki kabarcıkların sönmesi için, hafif sertçe kalıbı tezgaha vurun ki, cheesecake'in hamuru çatlamasın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz cheesecake'i 1 gece buzdolabında bekletin.

7. Ertesi gün cheesecake'inizi kalıbından ayırın. 

8. Küçük bir tavada mandalina suyu, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin ve biraz ılınmasını sağlayın.

7. Kek pişip soğuduktan sonra ılık haldeki sosu dökün ve sos soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bir gece beklettikten sonra servis edin. Dilerseniz üzerini mandalina dilimleri ile süsleyin.


Dilerseniz, bu cheesecake'i küçük silikon muffin kalıpları veya kek kağıtları kullanarak da yapabilirsiniz. Bu kalıpların veya kağıtların içine önce bisküvi karışımını yerleştirip sonra kremasını döküp pişirebilirsiniz. Ama daha az sürede pişeceği için, pişme süresine dikkat etmenize gerek. Kremanın sararmasına izin vermeden fırından almalısınız. Bir de, kek kağıdı kullanacaksanız çift kağıt kullanmanızı tavsiye ederim.




















 

Yorumlar

  1. Deneyip beğenmenize sevindim, çok hoş görünüyor, ellerinize sağlık.İzmir'den sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ege,
    Ziyaretin için de, tarif için de çok teşekkürler! Ben de Ankara'dan selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar