Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Çay davetleri veya ağır akşam yemekleri sonrası için ideal, hafif bir tatlı. Tarif için Yeşil Kivi'ye çok teşekkürler!
Malzemeler (8-10 kişilik):
250 gr. tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebisi İçin:
1 su bardağı toz şeker
1 kg süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Tel kadayıfı buzlukta veya derin dondurucuda en az 2 saat bekletip, donmuş kadayıfları elinizle ince ince kırın. Ceviz, tereyağ ve şekerle beraber kısık ateşte kızarana kadar kavurun.
2. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın, muhallebi gibi pişirin.
3. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra, krema ve vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
4. Kavrulan kadayıfın yarısını orta boy bir borcama dökün, düzgünce yayın.
5. Üzerine ılıyan muhallebiyi boşaltın ve kalan kadayıfı serpin. Hafifçe üzerine bastırın.
Dolapta, mümkünse 1 gece, soğutup servis edin.
Ya da son iki aşamayı dilerseniz, bir kupun içerisinde de yapabilirsiniz. Bu sunumu özellikle akşam yemeği sonrası için tavsiye ederim.
Afiyet olsun!
harika gözüküyor ; benimde çok beğenerek yediğim bir tatlı ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkurler, Zehracigim.
YanıtlaSilcanim misafirlerim icin yaptim. sende yedigim kadar guzel olmasa da herkesin hosuna gitti. Banu
YanıtlaSil