Nar Soslu Cheesecake



Günlerdir bloguma yaptığım tariflerden eklemek istiyorum, ama yapamıyorum:(( Ülkemizdeki olaylardan dolayı.. O kadar üzgünüm ki, bilgisayarın karşısına geçip, bloguma tarif yazmayı istemedi canım. Malumunuz, geçen haftaki şehit haberlerinden sonra, Pazar günü Van'da olan deprem hepimizi milletçe çok üzdü. Ben de buradan hem şehitlerimize hem de depremde ölenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum.

Aslında daha önce de yazdığım gibi canım bir şey yazmak istemiyor ama eşimin " Artık şu bilgisayardaki fotoloru bir temizle. Format atacağım." serzenişlerinden sonra yazmak zorunda kaldım.

Bu cheesecake tarifini, Canım Çekti Pişirdim'de gördüğümde çok ilgimi çekti. Tam da nar mevsiminde olduğumuzdan eve bebek görmeye gelenlere pişireyim dedim.


MALZEMELER:

1 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağ
300 gr labne peyniri
200 ml süt kreması(1 küçük paket)
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya

NARLI SOS:
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
1 silme çorba kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Arzuya göre üzerine süslemek için nar taneleri

YAPILIŞI:

1. Bisküviyi rondodan geçirip eritilmiş tereyağla karıştırın ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın. Bu bisküvi tabanın donması için bir müddet buzlukta bekletin.

2. Kremayı ve labne peynirini kıvam alana kadar çırpın. Unu, vanilyayı ve toz şekeri ekleyip biraz daha çırpın.

3. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvi tabanın üzerine döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 50 dakika pişirin.

4. Narlı sos için, tüm malzemeyi, pişireceğiniz kaba alın ve karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin. Sosu sıcakken soğuyan kekin üzerine sürün(Sosu bekletirseniz donar ve sürülmez). Mümkünse, bu lezzeti yememeye dayanabiliyorsanız, bir gece buzdolabında bekletin ve servis edin:)

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık nefis görünüyor, k.pederim geçen hafta antalyadan bi dolu nar getirmiş napıcam bunları diye kara kara düşünüyordum :)

    YanıtlaSil
  2. cnm ellerine sağlık senin kekin de çok güzel olmuş..bloguna yeni girdim çünkü google chromeu indirdim dediğin gibi ama eminim benim gibi giremeyen çoktur bence bunun bi çözümüne bak herkes chromeu indirmek istemeyebilir..ilk defa senin blogunda böyle bişey yasadım çogu kişi ulasamıyordur sanırım sana..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Zehra,
    Yaptın mı, narlı cheesecake'i? Sonuç ne oldu? Beğendin mi?

    YanıtlaSil
  4. Sevgili "canımçekti pişirdim",
    Beğendiğine sevindim. Tarif için çok teşekkürler!
    Hala sorun yaşıyor musun, benim blogumu görmekte?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Feyza bu guzel blog ve bu guzel tarif icin tesekkurler. Yaptim ve afiyetle yedik.tesekkur ederiz... Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Feyzacim bu guzel blog ve bu guzel tarif icin tesekkurler. Yaptim, ikram ettim ve afiyetle yedik. Emegine saglik.... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu,
      Ben teşekkür ediyorum güzel sözlerin ve ziyaretin için. Afiyetler olsun :)
      Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar