Patates Püreli Biftek



Eger soyle lokum gibi et yemek istiyorsaniz, iste bu tarif tam size gore. Orjinal tarif Zeytintanesi'nden.

Malzemeler:

5-6 tane biftek

1 baş iri soğan

1-2 tane sivri biber

2-3 çimdik kekik

1 tane domates

1-2 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

1-2 tane defne yaprağı

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kase sicak su


Yapılışı:

1. Öncelikle biftekleri düdüklü tencereye dizin.

2. Üzerine soğanları halka halka doğrayıp, avucunuzla ovuşturarak etlerin üzerine serpiştirin. Biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayıp onun üzerine serpiştirin.

3. Kalan baharatları ve tuzu da ekleyin. Bir kasede salçayı sicak su ile ezin. Etlerin üzerine çıkar çıkmaz salçalı suyu ve en son olarak da yağı ekleyip, düdüklü tencerede 35-40 dakika (normal tencerede ise etler iyice yumusayip pişinceye kadar)pişirin. Yanında patetes püresi ile servis yapin.

Patates Puresi


Birkac kez denedigim ve de cok basarili buldugum bir patates puresi tarifi. Bu pürenin sırrı, patateslerin suda değil doğrudan sütte haşlanıyor olmasi. Haşlanırken sütü çeken patateslerin lezzetine doyum olmuyor. Tarif icin Yasemin Mutfakta'ya cok tesekkurler!


Malzemeler:

5 orta boy patates
1/2 kg kadar süt
Tuz
Tereyağ

Yapılışı:

1. Patatesleri soyun ve iri küpler halinde doğrayın.

2. Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil. Blenderdan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeter ki çok olmasın.

3. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın. Arada dibi tutmasın diye karıştırarak patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın.

4. Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatıp blendardan geçirin veya patates ezecegiyle patatesleri ezin. Ezme asamasinda purenin kivamini ayarlamak icin daha fazla sut ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Yorumlar

  1. Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. He zaman beklerim...

    YanıtlaSil
  2. Ben de sizi her zaman beklerim bloguma:)

    YanıtlaSil
  3. coook lezzetli....kizim 2 tane biftek yedi bu sekilde hazirlaninca...ellerine saglik....

    YanıtlaSil
  4. Mutfağa pek girdiğim söylenemez. en fazla tatlı için. blogumdan da anlaşıldığı üzere daha çok yiyiciyim :. bunu ilk yemeklerimden birisi yapacağım. nasıl gittiğine dair de sizi haberdar ederim. size de zeytintanesine de çok teşekkürler şimdiden :).

    http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tuz ve Biber,
    Bizim ailece çok sıklıkla yaptığımız pratik bir lezzet. Et ne kadar sert olursa olsun, bu şekilde lokum gibi oluyor. Umarım beğenirsiniz. Ziyaretiniz için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  6. Sonunda ben bile lokum gibi et yaptim. Tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Unknown,

      Begenmenize sevindim. Rica ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar