Tarçınlı-Fındıklı Minik Kurabiyeler
Çay ve kahvenin yanına mükemmel bir atıştırmalık. Benim yarım ölçü olarak değiştirdiğim orjinal tarif Semaver'de.
Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1+1/4 su bardağı elenmiş un
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
3/4 su bardağı fındık
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tarçın
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
1. Fırını 170 derecede önceden ısıtın. Fındıkların yarısını 170 derece fırında maksimum 10 dk fırınlayin. Fındıkları soğuduktan sonra diğer fındıklarla beraber dövün.
2. Tarçın ve pudra şekeri dışında bütün malzemeyi yoğurun.
3. Hamuru yaklaşık 25- 30dk. oda sıcaklığında dinlendirin. Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine küçük toplar halinde şekil vererek ya da hamuru rulo haline getirip 2cm uzunluğunda kesip yerleştirin. Fırında 30 dk pişirin. Süre sonunda fırından çıkarın. Ilınınca tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayın.
Not:
1. Fırında piştikten sonra hemen tel ızgaraya alin. Yoksa kurabiyeler sıcak olan tepside hala pişmeye devam ediyor.
2. Kurabiyeler, karışıma bulanmadan önce mutlaka ılınmalı. Yoksa pudra şekeri eriyip kurabiyenin rengini değiştiriyor.
Bu kurabiyeler nefis oluyor, cevizlisi, bademlisi, fındıklısı, her hali çok güzel:))
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgiler...
bu kurabiyeye de bayıldım.gönül rahatlığıyla deneyeceğim.
YanıtlaSilDeniz Y.
Haticecigim, tarif icin cok tesekkurler! Yiyen herkes cok begeniyor bu kurabiyeleri;)
YanıtlaSilDenizcigim, ben de cok begeniyorum, bu kucuk atistirmalik kurabiyeleri. Deneyince, sen de guzel bir sonuc alacaksin.
Feyzacım bugün yaptım bu kurabiyeleri..enfess oldu, çok teşekkürler..ama miktar olarak az oldu..ben tam ölçü yapsam ama yağ miktarını aynı tutsam, 2 katına çıkarmadan nasıl olur?? yoksa hiç risk almayıp tüm malzemeyi mi 2 katına çıkarsam?
YanıtlaSilDEniz Y.
Bu kurabiye benim favorim oldu :) bugün tekrar yaptım ve çokk beğenildi..üstelik aynen yarım ölçü yaptım ama az olmadı bu sefer? geçene sefer hamuru dinlendirmeyi unutmuşum o etkiler mi miktarı bilemedim..neyse çokk lezzetli bir kurabiye :)
YanıtlaSilDeniz Y
Denizciğim,
YanıtlaSilZaten orjinal tarifte, yukarıdaki malzemeler 2 katıydı. Ben yarım ölçü yapmıştım. Eğer sen daha fazla kurabiyen olsun istiyorsan, malzemeyi 2 katına çıkar. Gerçi 2.yaıpışınd az da olmamış :) Ben yarım ölçüde yaptığımda yeterli bulmuştum. Bir de, hamur dinlendirmek de önemli bence. Bir de sadece pudra şekerine bulayıp, 2 çeşit elde edebilirsin :)Beğenilmesine çok sevindim.
Hem yapilisi cok kolay hem de cok lezzetli. Ilk defa tek basima bir sey yapabildim ve herkes bayildi! Cok tesekkurler!
YanıtlaSil