Peanut Butter Cookies (Fıstık Ezmeli Kurabiyeler)



Evdeki fıstık ezmesini değerlendirme çabaları, bu "fıstık ezmeli kurabiye" tarifini bulmamla ve yapmamla sonuçlandı. Protein değeri yüksek olan bu tarifi, özellikle çocuklar icin öneriyorum. Yabancı bir siteden aldığım orjinal tarif burada.

1 cup= 250ml'lik su bardağı

Malzemeler:

1/2 cup şeker
1/2 cup esmer şeker
1/2 cup (113 gr) oda sıcaklığında tereyağı
1/2 cup fıstık ezmesi
1 yumurta
1+ 1/4 cup un
3/4 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz

Uzerine:
(Arzuya gore) damla cikolata


Yapılışı:

1. Tereyağını krem haline gelesiye kadar iki dakika çırpın. Toz ve esmer şekeri de ekleyip 2 dakika daha çırpın. Fıstık ezmesi ve yumurtayı da ilave edip bir miktar daha çırpın. Bütün kuru malzemeleri (un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu) ayrı bir kasede iyice karıştırıp daha önce çırptığınız malzemeye ekleyin ve yine karıştırın.

2. Hamuru veya hamur kabini streç filmle kaplayıp en az 3 saat buzdolabinda bekletin.

3. Fırını önceden 180C'de isitin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp küçük top şekli verin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aralarinda 3-4 cm kalacak şekilde yerleştirin. Dilerseniz çatalla kurabiyelerin üzerine şekil verin.



ya da üzerlerine damla çikolata yerleştirin:



Yaklaşık 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Feyzacım ben Nazime. Blogunu bulunca hem çok şaşırdım hem çok sevindim. Kurabiyelerini en yakın zamanda deneyeceğim. Nefis görünüyorlar. Benim de bir bloğum var bu arada (Son zamanlarda pek giremesem de..) Benim penceremden görünenler. Sena ve Selim'i öpüyorum canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nazimeciğim, burada da buluştuğumuza çok sevindim. Demek senin de blogun var. Ben de seni takip edeceğim. Kurabiyeleri de beğenmene sevindim. Dnersen, sonuçtan beni de haberdar et :) Ben de seni ve çocuklarını öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben nesibe seninle gorusmeyeli uzun zaman oldu... hem ozledim hem de bu guzel tariflerin bir kacini denemek icin Turkiye' ye doner donmez ziyaretine gelmek istiyorum. Selim ile de tanismis oluruz.

    YanıtlaSil
  4. Nesibecigim, valla uzun zamandir aklimdasin. Senin kulaklarini cinlatiyorum sık sık :) gecenlerde tr'ye gelmissin; keske gorusebilseydik! Umarim en yakin zamanda gorusuruz! Beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. bu tarifi de denedim, ailecek cok begendik. bu tarifle kucuk kucuk 40 tane kurabiye elde etmis oldum bayagi bereketli, ama bir daha ki sefere biraz daha yayvan yapacagim, yayilacagini sandigim kurabiyeleri kucuk toplar seklinde yaptim, pek de yayilmadi. yine de goruntuleri cok seker oldu:) tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nisan,
    Rica ederim. Tarifi begenmene sevindim. :) yalniz kurabiyelerin yayilmamasi ilginc. Acaba kullandigin fistik ezmesi markasindan mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar