Mozaik Pasta


Çocukken çok sevdiğim mozaik pastayla yillar gectikce aram acildi:) Bunun en büyük sebebi, çiğ yumurtadan yapıldığını öğrenmemdi. Ama bu tarif çiğ yumurta içermeyen, yoğun çikolatasıyla büyüleyen bir lezzet:) Orjinal tarif ünlü oyuncu Demet Akbağ'ın kardeşi aşçı Sedef İybar'a ait. Ben orjinal tarifteki malzemenin yarısını kullandım; o yüzden biraz ince oldu.
Malzemeler:

160 gr bitter çikolata
Yarım paket (100 ml) süt kreması
Yarım çay bardağı süt
1 paket kakaolu bisküvi
Yarım paket petibör bisküvi

Yapılışı:

1. Öncelikle bir tavanın içine süt kreması ve sütü koyun. Bu karışımın içersine bitter çikolatayı kırıp çok kısık ateşte eritin.

2. Bir kasenin içersinde bisküvileri küçük parcalar halinde kırın.

3. Ilımış olan cikolatali karışımla bisküvi kırıklarını harmanlayın.

4. Dikdörtgen bir kek kalıbın içersine kalıptan taşacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın içerisine çikolata-bisküvi karışımını dökün ve yağlı kağıdın taşan kısımlarını üstüne kıvırıp ve bastırın ve şekil vermeye çalışın. Bu işlemdeki maksat mümkün olduğunca kek kalıbının şeklini mozaik pastaya verebilmek. Ama siz dilerseniz streç film kullanıp yuvarlak veya üçgen sekiller de verebilirsiniz mozaik pastanıza. Herşey hayal gücünüze kalmış:)

5. Pastanizi en az 3-4 saat derin dondurucu veya buzlukta bekletip dilimleyerek servis yapin.



Afiyet olsun!


Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık ben de bugün tavada az yağlı mücver yaptım
    www.buketcengiz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar