HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI GÖZLEME


Daha önce hazır yufkadan gözleme yapmışlığım vardı, ama bir türlü istediğim lezzete ulaşamamıştım. Taa ki Tarif Defteri Forumu'ndaki tarife ulaşasıya kadar.. Sanırım işin sırrı zeytinyağlı su karışımında. :)

Malzemeler (3 gözleme için):

3 hazır yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Doğranmış ıspanak
Arzuya göre beyaz peynir veya kaşar peyniri

Üzerine:
Tereyağı

Öncelikle zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkayı alıp düz bir zemine açın. Zeytinyağlı su karışımını yufkanın her yerine sürün. Yufkanın ortasına ıspanaklı-peynirli iç malzemeden koyup, yufkanın 2 kenarını üst üste kapatın. Bu aşamada yufkanın katladığınız kuru kısımlarına zeytinyağlı su karışımından sürün. Kalan iki kenarın birisini üste, birisini de alt tarafa doğru katlayın. Bu şekilde malzeme konulan tarafın ince, diğer tarafın da kalın kalmasını önleyeceksiniz. Teflon bir tavada her iki tarafı da kızarısıya değin pişirin. Sıcakken üzerine tereyagi gezdirin ve afiyetle yiyin:))


Yorumlar

  1. acıktım galiba...eve gidince yapmayı planlıyorum...hazır evde yufka da varken...ıspanak çiğden mi ya da kavrulup mu ekleniyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmacığım, ben ıspanağı böreklerde kavrulmuş, gözlemede çiğden seviyorum. Bu tarifte de çiğden kullandım. Çiğ ıspanak kuulandığımızda besin değerleri de kaybolmamış oluyor. Yaparsan, afiyet olsun :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar