Double Chocolate Cookies (Çift Çikolatalı Kurabiyeler)



Direnemeyeceğiniz, yoğun çikolatalı bir lezzet.. Umarim denediğinizde hepsini bir çırpıda bitirmeye kalkmazsınız:))

Yabancı bir blog olan Our Kitchen Sink 'ten aldığım, ama benim birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarifte Amerikan ölçüleri kullanılmış. 1 cup, 250 ml'ye eşit.

Malzemeler:

1 cup un
1/2 cup kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
226 gr çikolata (yarısı bitter çikolata, yarısı da parçalar halinde kırılmış sütlü çikolata)
1/2 cup (113 gr) tereyağı
1 1/2 cup şeker
2 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya


Yapılışı:

1. Fırınınızı önceden 160 C' de ısıtın.

2. Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kasede karıştırın ve bir kenara alın.

3. Bitter çikolata ve tereyağını benmari tekniğiyle eritin ve soğumaya bırakın.

4. Soğumuş olan çikolata-tereyağı karışımını, şeker, yumurtalar ve vanilyayi bir kasede mikserle butun malzemeler karışasıya değin orta hızda çırpın. Mikserin hızını düşürüp yavaş yavaş un karışımını ekleyin. Ardından sütlü çikolata parçalarını ekleyin.

5. Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine hamurdan ceviz büyülklüğünde parçalar alıp aralarında yaklaşık 3 cm kalacak şekilde koyun. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıkınca hemen yağlı kağıttan çıkarmaya calismayin. Soğumaya bırakın. Sonra da kahve, çay ve veya benim favorim olan soğuk sütle bu yoğun çikolata tadının hazzına varın.

Afiyet olsun..

Yorumlar

Popüler Yayınlar