Sebzeli Sulu Köfte



Anne lezzeti arayanlara güzel bir tencere yemeği...

Malzemeler:

300-400 gram kıyma
1 tane kucuk soğan
1 kahve fincanı pirinç
Maydanoz, tuz, karabiber
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
6 bardak su
1 tane patates
Yarim su bardağı bezelye

Yapılışı:

1. Köfte için soğanı rendeleyin. Pirinç, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Bir tepsiye unu koyun ve yaptığınız küçük köfteleri tepsiye koyup iyice sallayın. Bu işlem köftelerin iyice una bulanmasını sağlayacaktır.

2. Bir tencereye yağı ve salçayı koyun salça kavrulduktan sonra suyunu ilave edin. Unlanmış köfteleri tek tek kaynayan suyun içine atın. Ardından bezelyeleri ve küp küp kestiğiniz patatesleri ilave edin. Tuzu ilave edin. 25-30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. 



Afiyet olsun….






Yorumlar

Popüler Yayınlar