Kuzu Etli Şehriye Pilavi
Bu yapımı kolay pilav, davet yemeklerinde bile sunulabilir..
Malzemeler:
300 gram kuşbaşı kuzu eti
Zeytinyagi
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
2 sivribiber
1 yemek kaşığı salça (İstenirse domates de eklenebilir)
Tuz ve karabiber
3/4 paket arpa şehriye
Sıcak su
Yapılışı:
1. Kuzu etini yıkayıp tencereye alın. Zeytinyağında kısık ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.
2. Ardından doğranmış kuru sogğn ve sarmısakla beraber kavurun.
3. Salçayı, dogradığınız sivribiberi, tuz ve karabiberi ekleyip bir miktar daha kavurun.
4. Arpa şehriyeyi ekleyip biraz rengi dönünceye kadar kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerini bir parmak geçene kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocağın altını söndürüp bir süre demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun!
Merhaba blogunuzu takipteyim bloguma beklerim
YanıtlaSil