Çikolata Soslu Brownie



Yabancı bloglardaki orjinal brownie tarifleri, bol tereyağlı, sonuç olarak da bol kalorili, biraz ağır lezzetler. Bu tarif ise, ben yıllardır denediğim, bizim damak tadımıza daha uygun sıvı yağ ile yapılan, daha hafif bir lezzete ulaştırıyor insanı. Çay menüleri için denemenizi tavsiye ediyorum. 

Birkaç değişiklik yaptığım orjinal tarif ise  burada..


ÇİKOLATA SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

2 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
40 gr bitter çikolata (Çikolata tadı daha baskın olsun istiyorsanız, miktarı 100 gr çıkartabilirsiniz.)

BROWNIE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 tane iri yumurta (Yumurtalar küçük ise, 4 yumurta da kullanabilirsiniz.)
1,5 su bardağı şeker (orjinal tarifte 2 su bardağıydı. Ama ben cok tatli olacağını düşünüp şeker miktarını azalttım. Ama tatli kriziniz tuttuysa, siz yine de 2 su bardağı şeker koyun:)))
2 su bardağı un
tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da 1 vanilya çubuğunun içi
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz

YAPILIŞI:

1. Sos malzemelerini karıştırıp pişirin ve soğuması için bekletin.

2. Brownie icin, önce yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sonra sıvıyağ ve sütü ekleyip yine çırpın. Daha sonra kuru malzemeleri eleyip mikserin yavaş hızında kısa süreli çırpın. En son da iri kırılmış cevizleri ekleyip tereyağ ile yağlanmış büyük bir borcama aktarın. 



3. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirin.



4. Brownieyi fırından çıktıktan hemen sonra kare kare dilimleyin. Sonra üzerine soğuttuğunuz sosu eşit miktarda her yerine dökün. Yani brownie sıcak, sos soğuk olacak. 



Afiyet olsun!


















Yorumlar

  1. enfes lezzetli görünüyor elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. sosun ne şekilde pişeceği ile ilgili ayrıntı verebilir misiniz?şule cebeci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tum sos malzemesini karistirin; kisik ateste cikolatanin erimesini saglayin. Biraz koyulasinca ocaktan indirin ve sogumasini bekleyin.

      Sil
  3. Ayşe Taşkıran Nefis görünüyor, yarın da misfirlerim gelecek, süper bir fikir, revani yapacaktım ama bu çikolatanın cazibesine dayanmadım yummmmyyy !

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar