Fırında Somon
Ozel aksam yemekleri icin ideal, bir taraftan yapimi kolay, pratik bir tarif. Ozellikle, cocuklar bu lezzeti cok sevecektir. Kizim bu balik yemegini cok begenerek yedi:)
Bu arada, tarif Lezzet Dergisi'nden..
Malzemeler:
2 somon fileto
2 taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarim limonun suyu
Tuz
Karabiber
Servis için:
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
3 patates
Kizartmak icin:
Ayçiçek yağı
Yapilisi:
1. Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
2. Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
3. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın. Servis tabağına balıkları yerleştirin. Patateslerle birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.
Ben bu yemei pazar akşamı yapmayı düşünüyorum. tarifler güzel.
YanıtlaSilErkan
Erkan Bey, ziyaretiniz için teşekkürler! Denerseniz, size afiyet olsun!
YanıtlaSil