Antep Fistikli Un Kurabiyesi
Orjinal olarak Ayse Tuter'e ait olan bu tarifi, Semaver adli blogdan aldim. Cay saatleri icin lezzetli bir secim..
Malzemeler:
125 gr oda sicakliginda yumusamis tereyag
2-3 kasik pudra sekeri
1 çay bardagi yesil toz fistik (Toz antep fistigi)
3-3,5 çay bardagi un
Uzeri icin:
Kabuksuz antep fistigi
Yapilisi:
1. Yag ve sekeri cam kasede mikserin yüksek devrinde 5 dk çirpin.
2. Un ve toz yesil fistigi ekleyip yogurun. Ele yapismayan yumusak bir hamur hazirlayin.
3. Yuvarlak sekil verip ortalarina butun antep fistigi yerlestirin. 150-160 °C de fazla pembelesmeden pisirin.
Afiyet olsun!
merhaba, ellerinize sağlık, kurabiyeleri deneyip beğenmenize çok sevindim, afiyetler olsun, sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba! Tariflerinizi cok begeniyorum. Burada paylasmaktan da cok mutluyum:)
YanıtlaSil