PIRASALI MISIR UNLU ÇÖREK
Bu tarifi, ozellikle Pazar kahvaltilari ve bes caylari icin oneriyorum. Pirasa sevmeyen cocuklar icin de ideal. Orjinal tarifi Derya'dan Lezzetler'de bulabilirsiniz.
Malzemeler:
3 adet ince pırasa
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyaği
2 su bardağı mısırunu
1/2 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
Tuz, pulbiber, çörekotu
Yapilisi:
1. Öncelikle pirasaları yıkayıp ince ince doğrayarak tuzlayıp el ile ovun.
2. Yumurta, süt, zeytinyağı catalla iyice çırpın. Daha sonra kalan malzemeleri ilave ederek yine çatal veya kaşık yardımı ile karıştırın. Kıvamı cıvık bir hamur elde edin.
3. Yağlanmış tepsiye döküp, üzerine çörekotuyla süsleyerek fırına verin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!