Patlicanlı Zarf Böreği



Bu börek, çok sevdiğim,  içindeki malzemeleriyle patlican sevmeyenlerin bile yemek isteyeceği bir börek. Dilerseniz, aynı böreği başka kıymalı, peynirli vb. içlerle de yapabilirsiniz. Siz de böyle puf puf börekler yapmak isterseniz, bu tarifi öneririm. 

Orjinal tarifi Burcin'in Denemeleri'nde bulabilirsiniz.

Malzemeler (16 Börek için):




4 adet yufka

Yarim su bardağı sıvıyağ
Yarim su bardağı süt
1 yumurta

İç Harcı için:

2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

Üzerine sürmek için:

2 yumurta sarısı (Aklarının ziyan olmasını istemiyorsanız, yufkaya süreceğiniz karışıma katabilirsiniz)
Susam
Çörek otu

1. Harç için, patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar tuzlu suda bekletin.

2. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda iyice kavurun.

3. Sırasıyla ince doğranmış biberleri, küp doğranmış domates ve patlıcanları ekleyip iyice kavurun.

4. Bu aşamada yarim su bardağı sıcak su dökerek tuzunu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin (Patlıcanı közleyerek de yapabilirsiniz. Her iki şekilde denedim; güzel sonuç verdi).  

5. Yufkalardan her birini açıp tüm yüzeye çırpılmış yağ, süt ve yumurta karışımını sürün.






7. Sonra diğer kenarları katlayıp yaklaşık  20-25 cm ölçüsünde bir kare elde edin.





8. Büyük kareyi dört eşit parçaya bölüp 4 tane daha küçük kare elde ederek orta kısımlarına patlıcanlı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. 










9. Bohçaları fırın tepsisine ters biçimde yerleştirip 



üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.




10. Önceden ısıtılmış 170˚C fırında iyice kızarana kadar (yaklaşık 30-40 dk.) pişirin.



Afiyet olsun!












Yorumlar

  1. Mükemmel . Ellerinize sağlık. Yapmaz mıyım ? Yaparıımm...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, Ebru Hanım.

    YanıtlaSil
  3. Ayyy harika görünüyor akşam akşam canım cekti :)

    YanıtlaSil
  4. mımm mımm mımm patlıcanlı böreğe bayılırım. Sosu ile yapılışı ile mükemmel olmuş. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mimi Balığı ve Nursevin,
    Çok teşekkürler, ziyaretiniz ve beğenileriniz için. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar