Patlicanlı Zarf Böreği
Bu börek, çok sevdiğim, içindeki malzemeleriyle patlican sevmeyenlerin bile yemek isteyeceği bir börek. Dilerseniz, aynı böreği başka kıymalı, peynirli vb. içlerle de yapabilirsiniz. Siz de böyle puf puf börekler yapmak isterseniz, bu tarifi öneririm.
4 adet yufka
Yarim su bardağı sıvıyağ
Yarim su bardağı süt
1 yumurta
İç Harcı için:
2 adet patlıcan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Üzerine sürmek için:
2 yumurta sarısı (Aklarının ziyan olmasını istemiyorsanız, yufkaya süreceğiniz karışıma katabilirsiniz)
Susam
Çörek otu
1. Harç için, patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar tuzlu suda bekletin.
2. Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağda iyice kavurun.
3. Sırasıyla ince doğranmış biberleri, küp doğranmış domates ve patlıcanları ekleyip iyice kavurun.
4. Bu aşamada yarim su bardağı sıcak su dökerek tuzunu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin (Patlıcanı közleyerek de yapabilirsiniz. Her iki şekilde denedim; güzel sonuç verdi).
8. Büyük kareyi dört eşit parçaya bölüp 4 tane daha küçük kare elde ederek orta kısımlarına patlıcanlı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.
üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Mükemmel . Ellerinize sağlık. Yapmaz mıyım ? Yaparıımm...
YanıtlaSilTeşekkürler, Ebru Hanım.
YanıtlaSilAyyy harika görünüyor akşam akşam canım cekti :)
YanıtlaSilmımm mımm mımm patlıcanlı böreğe bayılırım. Sosu ile yapılışı ile mükemmel olmuş. ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Mimi Balığı ve Nursevin,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, ziyaretiniz ve beğenileriniz için. :)