Mayali Peynirli Tepsi Boregi
Bu boregi, ben kucukken annemin taze sogan ve degisik otlarla yaptigini hatirliyorum. Evin icerisine dolan maya kokusu ve sonrasinda tatigim lezzet beni taa o yillara goturdu:))
Malzemeler:
5-6 su bardagi un
1 paket instant maya
1 tatli kasigi tuz
2,5 su bardagi kadar ilik su
Yarim cay bardagindan biraz fazla zeytin yagi
Ic malzemesi icin:
rendelenmis kasar peyniri
rendelenmis beyaz peynir
kiyilmis maydanoz
Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
Corek otu
Yapilisi:
1. Unu genisce bir kaba koyup, ortasini havuz gibi acip mayayi ve tuzu da ilave edin. Sonra suyu da ekleyip yumusak, ele yapisacak bir hamur elde edin. Ellerinizi zeytinyagiyla yaglayip hamuru toparlayin. Uzerini yagli sekilde birakip kabin agzina poset gecirinn ve sicak ortamda en az yarim saat bekletin.
2. Sonra yaglanmis yuvarlak bir tepsinin icinde hamuru acin. Ortasina iyice ic harci yayip uclarini ortada toplayin. Hamuru ters cevirip uzerine yumurta sarisi surun.
3. 200 derecede 30-40 dk, üzeri kizarana kadar pisirin. Soguyunca kesip servis yapin.
Afiyet olsun.
Not: Ben bu hamuru iki kucuk firin kabina bolusturdum. Yani iki kucuk boregim oldu:)) Ama daha buyuk tepsisi olanlar bir seferde pisirebilirler.
Malzemeler:
5-6 su bardagi un
1 paket instant maya
1 tatli kasigi tuz
2,5 su bardagi kadar ilik su
Yarim cay bardagindan biraz fazla zeytin yagi
Ic malzemesi icin:
rendelenmis kasar peyniri
rendelenmis beyaz peynir
kiyilmis maydanoz
Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
Corek otu
Yapilisi:
1. Unu genisce bir kaba koyup, ortasini havuz gibi acip mayayi ve tuzu da ilave edin. Sonra suyu da ekleyip yumusak, ele yapisacak bir hamur elde edin. Ellerinizi zeytinyagiyla yaglayip hamuru toparlayin. Uzerini yagli sekilde birakip kabin agzina poset gecirinn ve sicak ortamda en az yarim saat bekletin.
2. Sonra yaglanmis yuvarlak bir tepsinin icinde hamuru acin. Ortasina iyice ic harci yayip uclarini ortada toplayin. Hamuru ters cevirip uzerine yumurta sarisi surun.
3. 200 derecede 30-40 dk, üzeri kizarana kadar pisirin. Soguyunca kesip servis yapin.
Afiyet olsun.
Not: Ben bu hamuru iki kucuk firin kabina bolusturdum. Yani iki kucuk boregim oldu:)) Ama daha buyuk tepsisi olanlar bir seferde pisirebilirler.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!