Firinda Sebzeli Mucver
Orjinal tarifi Portakal Agaci'ndan aldim. Ama tarifte ben bir takim degisikler yaptim.
Bence firinda pisirildigi icin oldukca hafif bir mucver tarifi:)
Malzemeler:
1 havuç
1 küçük kuru soğan
1 pırasa
1 kabak
maydanoz
2 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
Yarim su bardagi un
Çok az kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
Zeytinyagi
Yapilisi:
1.Havuç ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz zeytinyagi koyun. Pırasayı ince ince doğrayın.
2.Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve soteleyerek havucu koyun ve kavurun. Ardından rendelenmiş kabuğun suyunu avucunuzla sıkın ve sotelenmekte olan sebzelere ilave edin. Sebzeler biraz daha sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek hafif sebzelerin diriliği gidecek.) Bu malzemeyi soğutun. Sonra maydanoz, tuz, yogurt, yumurta, baharatlar, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
3.Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin.
Afiyet olsun!
Kabağı napıcaz peki? Kavuracak mıyız yoksa çiğden mi eklicez karışıma?
YanıtlaSilOzgurcugum, yazmayı unutmuşum. Az önce değiştirdim tarifi. ;-)
YanıtlaSilEnfes oldu valla, hele de pırasa ve kabaktan pek haz etmeyen biri olarak herkese tavsiye ederim, teşekkürler Feyza'cığım, idolümsün..:)
YanıtlaSilÖzgürcüğüm, beğenmene çok sevindim. Sen böyle tariflerimi deneyip beğendikçe ben de motive oluyorum. :)
YanıtlaSil