Mantarli Tavuk Sarma
MALZEMELER:
9 adet tavuk bonfile fleto
150 gr mantar
1 adet sivri biber
1 adet kirmizi biber
1 adet kuru sogan
1 kase kaşar rendesi
Kirmizi pul biber, kekik, karabiber ve tuz
Sosu icin:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık domates salçası
1 kaşık un
1. İlk önce soğanlari ince kıyıp yağda kavurun. Içine kıyılmış mantarlari ekleyip hafif kavurduktan sonra sivri biberi ve kirmizi biberi ince ince kıyıp tavaya ilave edin. Harlı ateşte bıraktığı suyu salıp çekeseye kadar kavurun. Indirmeye yakın tuz ve istenilen baharatlari ekleyip altıni kapatıp ılımaya bırakın.
2. Tavuk fletolari inceltin. Her tarafıni tuzlayıp bir tarafına mantarlı içten koyup 1 ince dilim kaşar peynirini koyup rulo yapın. Tüm fletolara aynı işlem uygulayip firin kabuna dizin. Kabi folyo ile kapatıp 200 derecede 15-20 dakika pişirin.
3. Sos icin, tereyağda unu kavurun. Fırındaki tavukların suyunu bir kaseye alın.Un kavrulduktan sonra salça ve tavuk suyunu ekleyip kıvamlı bir sos hazırlayin. Sosu tavukların üzerine gezdirin. Bir müddet de folyosuz pişirtip tavuklar iyice kızarınca fırın kapatın.
AFİYET OLSUN..
Ellerinize, emeğinize sağlık. Her ikiside birbirinden leziz ve iştah açıcı olmuş.
YanıtlaSil(Kolay poğaçayı beğenmenize ayrıca sevindim)
Saygılar.
Fuat Bey,
YanıtlaSilIltifatlariniz icin tesekkurler:) Pogaca tarifiniz icin de cok tesekkur ediyorum. Tarifinize referans vermeyi unutmusum. Linki ekledim. Blogunuzu takip edip tariflerinizi deneyecegim.
eminim tadıda görüntüsü kadar güzeldir ilk fırsatta deniycem ellerine sağlık
YanıtlaSilHanifecigim, begendigine sevindim. Denersen, afiyte olsun!
YanıtlaSilbu nasıl bir güzellik...misss.....sostan sonra kaşarrendeside üzerine koysak olur mu acaba
YanıtlaSilüstteki yorum benimdir.adım OYA
YanıtlaSil