Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Ekim 2010 Perşembe

Kolay Poğaça


Bu defaki poğaça tarifi Sifali Yemekler blogunun sahibi olan Fuat Bey'den. Gerçekten yapımı kolay, kahvaltı sofrasini hazırlayasıya değin hemen pişiverecek bi poğaça:)

Malzemeler:

3 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 adet yumurta (Akı hamuru için, sarısı üzerine)
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr un
1 paket kabartma tozu
150 gr peynir
1/2 demet maydanoz ve/veya dereotu
1 tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Unun ortasını açıp içerisine erimiş tereyağı, kabartma tozu, yoğurt, tuz, yumurta akı ve sıvı yağı koyup iyice karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerine ıslak bir bez örtüp biraz dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde açın. İçine ezilmiş peynir ve dereotu/maydanozdan oluşan harçtan koyup düzgün bir şekilde kapatın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarana dek pişirin.




Afiyet olsun!




2 yorum:

Fatma Önker Saltan dedi ki...

Bugün denedim. Misafirlerime ikram ettm, onlar da çok beğendiler. Benim gibi, pratik ama lezzetli olsun diyenler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif.

Feyza S. dedi ki...

Fatmacığım,

Yorumun ve ziyaretin için teşekkürler.

Beğenmenize sevindim. Afiyet olsun.

Sevgiler...

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena