Besamel Soslu Firin Makarna
Dilerseniz sotelenmiş mantar
Tuz
Besamel sos icin:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2,3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1. Makarnayı 3lt su ile haşlayıp süzün.
2. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlayın. Bunun için ilk önce sıvı yağ ve tereyağ karışımini unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt ekleyip çırpa çırpa pürüzsüz bir sos hazırlayın. Tuzunu ve karabiberini katıp ocaktan alın.
3. Sostan üzeri için bir miktar ayırıp makarnaya katın. Beyaz peyniri de katıp makarnayı güzelce harmanlayın. Daha sonra uygun bir fırın tepsisine alıp ayırdığınız beşamel sosu üzerine gezdirin. En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini yayıp 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tuz
Besamel sos icin:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2,3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1. Makarnayı 3lt su ile haşlayıp süzün.
2. Diğer taraftan beşamel sosu hazırlayın. Bunun için ilk önce sıvı yağ ve tereyağ karışımini unun kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine yavaş yavaş soğuk süt ekleyip çırpa çırpa pürüzsüz bir sos hazırlayın. Tuzunu ve karabiberini katıp ocaktan alın.
3. Sostan üzeri için bir miktar ayırıp makarnaya katın. Beyaz peyniri de katıp makarnayı güzelce harmanlayın. Daha sonra uygun bir fırın tepsisine alıp ayırdığınız beşamel sosu üzerine gezdirin. En üstüne de rendelenmiş kaşar peynirini yayıp 180 derecelik ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Süper görünüyor. İştah açıcı ve çok leziz, ellerinize,emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.