Zeytinli, Peynirli, Cevizli Tuzlu Kek
5 çayları, beslenme çantaları, hatta kahvaltılar için harika bol malzemeli bir tuzlu kek arayanlara...
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk. kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Harcı için:
250 gr ezilmiş beyaz peynir (çatalla ezilmiş)
3/4 su bardağı kesilmiş siyah zeytin
Bir tutam kesilmiş dereotu
Yarım su bardağı elle parçalanmış ceviz
Üzeri için:
Susam ve çörekotu
Yapılışı:
1. Hamur için, bütün malzemeleri sırasıyla mikserle karıştırın.
2. Harç için, ayrı bir yerde malzemeleri derin bir kasenin içersinde karıştırın.
Harcı hamur karışımına spatula ile yedirin.
3. Yağlanmış kek kalıbına malzemeyi dökün. Üzerine susam ve çörekotu serpin.
175 derece fırında ortalama 35-40 dk. pişirin.
Zeytin ve cevizin bir olduğu bir hamurişi kötü olamaz!
YanıtlaSilBunu deneyelim biz. :)
kesinlikle denemeliyim, oruç ağız görüntüler mahbetti beni ama seve seve baktım valla , kandil geçsin ilk işim yapıp yemek olacak :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhaba Mide Mühendisi,
YanıtlaSilGerçekten de öyle, zeytin ve ceviz muhteşem ikili.
Ziyaretiniz için teşekkürler. :)
Merhaba Zeynep,
YanıtlaSilBeğenmene sevindim. Deneyebildin mi tarifi?
Ziyaretin için teşekkürler.
Çok güzel görünüyor.. ellerinize sağlık
YanıtlaSil