Zeytinli Çörek
Tuzlu hamur işlerini ve evdeki malzemeleri değerlendirmek için çok ideal bir tarif. Ben evde buzdolabında kalmış, değerlendirilmeyi bekleyen yoğurt ve zeytinleri kullandım. :)
Malzemeler:
3.5 bardak un
2 yumurta (birinin sarısını üste sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
30 adet çekirdeği çıkarılmış, ikiye kesilmiş siyah zeytin
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 paket kabartma tozu
4–5 taze soğan ince kıyılmış
1 çay kaşığı tuz (Kullandığınız zeytin tuzlu ise, tuz miktarını azaltabilirsiniz)
Yapılışı:
1.Fırınınızı 175 dereceye getirip ısıtın, fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ya da hafif yağlayın.
2.Malzemelerin tümünü (bir yumurta sarısı hariç) 3 bardak una ekleyin. Şekil verilebilecek kıvama gelene kadar un ekleyin. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin. Tüm parçalar bitince üzerlerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Not: Ben hamurun yarısını cam bir tart kalıbına yerleştirip öyle pişirdim:
Bu şekilde de servis yapabilirsiniz:
Bu tarif sanki biraz tuz istiyor.. zeytin ve nanenin uyumu cok farkli oldu..guzel oldu teşekkürler..
YanıtlaSil