Elmalı Üzümlü Çörek
Malzemeler
Hamuru için:
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
İç harcı için:
2 adet orta boy yeşil elma
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı iri kırılmış fındık
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su
Yapılışı:
1. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin ve minik küp küp doğrayın.
Derin bir teflon tavaya, elmaları, kuru üzümü, tarçın, toz şeker ve suyu koyun.
Orta ateşte, sürekli karıştırarak, elmalar yumuşayıp, karışım karamelize bir hal alıncaya kadar, yaklaşık 5-6 dk. pişirin. Ocağı kapatın ve portakal kabuğu rendesi ile fındıkları ekleyin. Karışımı ılınmaya bırakın.
2. Oda ısısında iyice yumuşamış olan tereyağını, pudra şekeri ile çok az yoğurun.
Yumurtayı ekleyip, çok az daha yoğurun.1 Su bardağı un ile kabartma tozunu birlikte eleyin ve yağlı karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar hamur toparlanıncaya kadar ekleyin, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapın. Zamanınız var ise hamuru, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
3. Hamurdan limon ya da portakal büyüklüğünde bir parça koparın ve unlanmış tezgahta, dikdörtgen olacak şekilde, mümkün olduğu kadar ince açın. Hamurun geniş tarafına bir miktar harç koyun ve uzunlamasına rulo yapın. Hafifçe yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ruloları dizin. Üzerine herhangi bir şey sürmeden önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzeri ve altı hafif turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
4. Fırından çıkardıktan 1-2 dk. sonra, üzerine pudra şekeri serpin. Ilıyınca istediğiniz büyüklükte kesin.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil