Dereotlu Poğaça
Malzemeler:
150gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı ince kıyılmış dereotu
Yapılışı:
1.Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta akı, yoğurt, tuz, sıvıyağ, tuz, dereotunu birbirine karıştırın.
2.Kabartma tozu ve ununu da eleyerek ilave edin.
3.Tüm malzemeyi yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
4.Fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
5.170 derece fırında yaklaşık 30 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Sevgili Beste,
YanıtlaSilTuzu ben silme cay kasigi olarak kullanmistim. Benim icin tuz miktari iyi ama fazla gelecegini dusunuyorsan, 1 tatli kasigi da kullanabilirsin.
Sevgiler,