Zencefilli-Tarçınlı Kurabiye



Kızımla beraber 23 Nisan için yaptığım kurabiyeler..
Bu kez tarif, Sibel'in Kahvesi 'nden. Orjinal tarifte birkaç değişiklik yaptım.

Malzemeler:

125 g tereyağı
1/2 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1/3 su bardağı pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Parmak ucuyla tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı tam buğday unu (yaklaşık)

Yapılışı:

1. Tereyağını esmer şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.

2. Yumurtayı ve pekmezi ekleyin, mikserle karıştırmaya devam edin.

3. Ayrı bir kapta zencefil, tarçın, tuz ve kabartma tozunu unun yarısı ile harmanlayın, daha sonra bu karışımı sıvı karışıma eleyerek ekleyin. Yoğurarak elinize hafif yapışan bir hamur haline gelene dek azar azar un eklemeye devam edin.

4. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dinlendirin.

5. Dinlenmiş hamuru merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlıkta açıp dilediğiniz kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsisine sıralayın. Önceden 175 C ısınmış fırında pişirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar