Şişko Hamur



Malzemeler (7-8 kisilik)

1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tane yumurta
alabildiği kadar un

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bezle örterek yarım saat kadar dinlendirin. Unladığımız bir zeminin üzerinde bir elma büyüklüğünde kopardığınız hamuru merdane veya oklava yardımı ile 0,5 cm olacak şekilde açın ve çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller kesip kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun!

Not: Ben hamuru üçe böldüm. Diğer ikisini buzluğa kaldırdım daha sonra yapmak için. Hamurun 1/3 ile 20 tane şişko hamur çıkarttım.

Yorumlar

  1. feyza hanim mrb ben yeni takipcilerinizdenim kisa bir sorum olacak... Hamuru kabardiktan sonrami dolaba kaldirdiniz ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Adsiz,
    Keske adinizi biraksaydiniz da, isminizle hitap etseydim :) Buzluga/ derin donduruncuya kaldirmak icin, kabarmasini beklemeye gerek yok. Daha sonra, kullanacaginiz zaman zaten hamuru çözdürüp bekleteceksiniz... Yine beklerim ziyaretime :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba feyza abla. Galiba abla oluyorsun:-P . Bizim burda karbonati hickimse kullanmazda karbonat ne ise yario maya yerinemi geciyor ? Sisko hamurun bi cesitinde bizim memlekette yaparlardi adida bi$i. Biz peynirle helvayla yerdik cok lezzetli oluyor. Bnm annem icine maya koyardi..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Fatma,
    Sen kac yasindasin bilemiyorum ama madem sen oyle hissettin; abla de. ;-) Karbonat, bu hamurun kabarmasini sagliyor. Karbonat kullanmiyorsan ya da bulamiyorsan, yerine kabartma tozu kullanabilirsin. Ama yogurdun girdigi tariflerde genellikle karbonat kullanilir. Pisi, bisi veya lokma mayayla yapilir. Ama yukaridaki tarif karbonat veya kabartma tozu ile yapiliyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar