Chocolate Truffles (Çikolatalı Trüf)



Çikolatalı Trüf, şekilsiz yuvarlak formlu el yapımı yoğun bir çikolata..Benim hiç bir zaman "Hayır!" diyemediğim bir tat:) Daha önce de sadece süt kreması ve çikolatayla denemişliğim var; ama kıvamını tutturamamıştım.

Malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 ml süt kreması
2-3 dilim çikolatalı kek
Arzuya göre 1 tatlı kaşığı espresso tozu
Arzuya göre bütün fındık

Süslemek için:

Kakao
Hindistan cevizi

Yapılışı:

1. Kakaolu keki robotta çekin veya ufalayın (Ben daha önce yaptığım derin dondurucuda beklettiğim çamur kekin artan dilimlerini değerlendirdim).

2. Süt kremasını bir kaserole alıp kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Isıtılmış çikolatanın içerisine küçük parçalar haline getirilmiş bitter çikolatayı koyup eritin ve ocağın altını kapatın. Eriyen çikolatanın içerine parçalanmış ya da ufalanmış çikolatalı keki ve arzuya göre espresso tozunu ilave edip karıştırın(Ben çikolatalı keki ekledikten sonra çikolatalı karışımı ikiye böldüm; kahve tadını yakalamak için yarısına espresso tozu ekledim).

3. Karışımı en az 7-8 saat buzdolabında bekletin.

4. Geniş ve yayvan 2 tabağın birisine kakao ve diğerine de hindistan cevizini koyun. Çikolatalı karışımdan küçük ceviz büyüklüğnde parçalar alıp yuvarlayın. İsterseniz kakaoya, isterseniz de hindistan cevizine bulayıp çikolata veya kek kağıtlarının içine yerleştirin. Dilerseniz de içlerine bir bütün fındık koyarak değişik bir tat elde edebilirsiniz.



Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar

  1. Merhabalar ben ig.dan mehlka2003 evet tariflerimiz birbirine yakin ama icine bütün findik koymak hic aklima gelmemisti insallah bi dahaki sefere bide oyle deneyecegim.sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehlka2003,
      Ziyaretin için teşekkürler! Sevgiler...

      Sil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar