Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler:
3 adet temizlenmiş enginar
1 küçük soğan
1 büyük patates
1 havuç (küp küp doğranmış)
1 çay bardağı bezelye
Yarım limonun suyu
1 tepeleme tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin en altına enginarları dizin. Yemeklik doğranmış soğan, küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi üstüne serpin ve diğer malzemeleri de ekleyin. Kapağını kapatıp, buharı çıktıktan sonra 10 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip soğuk servis yapın.
Afiyet olsun!
Feyzacım denedim harika oldu. Elleri ne sağlık:)
YanıtlaSilElmascığım, bu yorumu bırakan sanırım, sendin :) Tarifi beğenmene çok sevindim. Afiyetler olsun!
YanıtlaSilDaha önceki yorumu bırakan bendim. Dün yine yaptım. Kayınvalidem de çok beğendi. Enginar için bu tarifi tek geçiyorum :)
YanıtlaSilOooo! beğenmenize sevindim. Hele bir de kayınvaliden beğendiyse, oh ne ala :) güzel sözlerin için teşekkürler!
YanıtlaSil