Kabak Pabucaki


Kabak Pabucaki, aslen bir Girit yemeği. Özellikle davet yemeklerinde et yemeğinin yanına çok yakışacağını düşünüyorum. Yazları da çok hafif bir yemek alternatifi olabilir.
Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Ben orjinal tarifte bir kaç değişiklik yaptım.

Malzemeler:

1 kilo taze kabak
100 gram kaşar
200 gram beyaz peynir
2 yumurta
dereotu, taze nane, maydanoz
2 kaşık zeytinyağı
300 ml süt
1 tepeleme kaşık un
Tuz
Arzuya göre pulbiber

1. Kabakları iyice yıkayın. Kabukları soymadan dikine iki parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp soğuk suya alın. Kabakların çekirdeklerini çıkarıp tepsiye dizin.

2. Beyaz peyniri rendeleyin veya ezin. Bir yumur­tanın sarısı, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ilave edilip yoğurun. Kabakları peynirli içle doldurun.

3. Beşamel sos için süt ısıtın. Kızdırılmış yağda kavrulan bir kaşık una ılık sütü
koyup çırpma teliyle karıştırın. Beşamel sosu ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra 1 yumurtayı içine kırıp karışımı hızla çırpın.

4. Doldurulmuş kabaklara ince beşamel sos sürün. Tepsiye 200 ml su ekleyin. Yaklaşık 20-25 dakika 200 derece fırında pişirin. Rendelenmiş kaşar ve pulbiberi yarı pişmiş kabakların üzerine serpip kaşarlar kızarasıya değin pişirin.
Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar