Williams-Sonoma'dan Çikolatalı Kek
Bu keki özellikle benim gibi çikolata düşkünlerine tavsiye ediyorum. Williams-Sonoma'ya ait bu tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Ben orjinal tarifte bir takım değişiklikler yaptım. Özellikle de orjinal tarifteki 16 yemek kaşığı tereyağı bana çok fazla geldi. Bu yüzden ben biraz tereyağı ve zeytinyağı ile yaptım bu keki.
Malzemeler
2+1/4 su bardağı un
1 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
3/4 tatlı kaşığı karbonat
1/4 tatlı kaşığı tuz
110 gr. tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı yoğurt
180gr. benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapılışı:
1. İlk olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
2. Kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve unu beraberce 3 kere eleyin(Hepsinin birbirine iyice karışması gerekiyor).
3. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı mikserle 1-2 dakika çırpın.
4. Sonra zeytinyağı ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Yumurtaları birer birer ekleyerek karışımı çırpın.
5. Yoğurdu ve unu dönüşümlü olarak ekleyin (biraz un biraz yoğurt şeklinde) ve çırpın.
6. Ve son olarak çikolatasını da ekledikten sonra yağlanmış kek kalıba (ben yeni aldığım gül şeklindeki kalıbı kullandım) döküp 150 derecede ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 1 saat pişirin.
Afiyet olsun!
Feyzacım dediğim gibi bu keki yaptım..Odacak afiyetle yedik bile :) Harika bir tarif, çok teşekkürler :)yeni hedefim pırasa çorbası :p
YanıtlaSilDeniz Y.
Denizcim, beğenmene çok sevindim. Bizi odadakiler de çok beğendi bu keki. Pırasa çorbasını, özellikle de Dağhan için öneririm:)
YanıtlaSilTadı harikaydı! :) Kesinlikle denemem lazım :)
YanıtlaSilelif ö.