Patatesli Dana Nuar
Nuar, büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ortalama 1,5-2 kg. ağırlığında kemiksiz ettir. Özellikle rosto yapımında kullanılır. Kasabınızdan nuar veya rostoluk et diye rica edebilirsiniz.
Patatesli Dana Nuar
Malzemeler (3 kişilik)
3 dilim dana nuar (500 gr)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
2 orta boy patates
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yaklaşık 1,5 su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
1. Dilimlenmiş dana nuarı düdüklü tencereye alın ve tereyağında arkalı önlü çevirip pişirin.
2. Etleri tencerenin bir köşesine alıp soğanı ve sarımsağı koyarak 1 dk kadar kavurun. Üzerine salçayı ve tuzu ekleyin bir miktar daha kavurun. Elma dilimi şeklinde patatesleri de katın. Etin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik koyup tekrar karıştırarak düdüklü tencerenin ağzını kapatıp buharı çıktıktan sonra 15 dk pişirin.
Afiyet olsun!
Özellikle yemekli misafirlere yapmak için ideal.Güzel bir ana yemek :)
YanıtlaSilGeçen hafta yaptım sonunda, muhteşem oldu.Dağhancık bayılarak yedi :))
YanıtlaSilDeniz Y.
Deniz, begendiginize sevindim. Daghan'ima afiyet olsun :)
YanıtlaSil