Mud Cake (Çamur Kek)
Çamur Kek adını ilk duyduğunuzda itici gelse de çok lezzetli bir kek. Yoğun kahve ve çikolatayı sevenlere mutlaka denemelerini öneriyorum. Orfinal tarife Burçin'in Denemeleri'nden ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
150 gr tereyağı
60 gr bitter kuvertür
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı nescafe
2 su bardağı un
1 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
1 tepeleme çorba kaşığı kakao
1 iri yumurta
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1. Öncelikle fırınızı 170 dereceye getirin.
2. Yağ, çikolata, şeker, su ve kahveyi ısıya dayanıklı bir kaba alıp benmari usulü tüm karışımı karıştırıp eriterek homojen bir hale getirin.
3. Bu karışımı geniş bir çırpma kabına aktarın. 5-6 dakika kadar mikser ile çırpıp havalandırarak soğutun.
4. Daha sonra karışıma birlikte elediğimiz un, nişasta ve kakaoyu ilave edip çırpın. En son yumurtayı ekleyip karışım homojenleşene kadar kadar tekrar çırpın ve iri dövülmüş cevizleri ilave edin.
5. Muffin kağıtlarını bitime çok az mesafe kalacak şekilde doldurun (Ben kızıma sürpriz yapmak için küçük kek kalıplarına koydum).
6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!