Çikolatali Çatlak Kurabiye (Chocolate Crinkles)


Orjinal tarifi joyofbaking.com'da bulabilirsiniz.

Çatlak Kurabiye (Chocolate Crinkles)

Malzemeler:

- 56 gr Tereyağ

- 225 gr Bitter Çikolata

- 1/2 cup/100 gr Şeker

- 2 Yumurta

- 2 çay kaşığı Vanilya Esansı (Ben bir çay kaşığı toz vanilya kullandım)

- 1 1/2 cup / 210 gr Un

- 1/4 çay kaşığı Tuz

- Yarım tatlı kaşığı Kabartma Tozu

Üzeri için:
110 gr. Pudra Şekeri

Yapılışı:
1. Çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip bir kenara alın ve soğutun.

2. Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyin ve en son çikolatalı karışımı ekleyin.

3. Başka bir kapta un, tuz, kabartma tozunu karıştırıp çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Sulu kıvamda olan karışımı 1 gece ve ya en azından 3-4 saat buzdolabında (sertleşesiye kadar) bekletin.

4. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve tepsinize yağlı kağıt yerleştirin.

5. Sertleşen hamurunuzu buzdolabından çıkarın ve yarım saat kadar dışarıda bekletin(Aksi takdirde hamuru yuvarlamak zor oluyor). Sertleşen hamurdan 2.5 cmlik toplar yapıp bir tabağa koyduğunuz pudra şekerine iyice bulayıp tepsiye 5 cm arayla dizin. Topları yaparken ellerinizi hafif yağlasarsanız, daha kolay çalışabilirsiniz.

6. 8-12 dk pişirin (Bu süre fırınınıza da bağlı-Sürekli kontrol edin). Fırından çıkarttığınızda oldukça yumuşak (pişmemiş gibi-sanki içerisinden çikolata akacakmış gibi) olması gerekiyor. Ortasının nemli ve yumuşak olması lazım. Eğer fazla pişirirseniz çok sert bir kurabiye elde edersiniz( Tecrübeyle sabittir:)). Kurabiyeleri tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.

Yorumlar

  1. Feyzacım hepsi harika görünüyor ...Ben ve içimdeki minikler gönüllü gurmen olabiliriz ,keşke yakın otursaydık :)) Yolun açık olsun arkadaşım çok beğendim siteni ..Burcu

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, Burcucuğum. Çıktık bir yola heyecanla; inşallah devamını da getirebilirim:) Doğsunlar bebişlerin sağlıkla, onlara tattırırız bu lezzetleri:)

    YanıtlaSil
  3. Feyzacığım çatlak kurabiyeyi denedim bugün. Müthiş bir lezzet! Hamurun yarısını yaparken yedim zaten :) ve pişerken de içeriyi harika bir koku kapladı. Tarif için çok teşekkürler canım :) Herkese tavsiye ederim kesinlikle deneyin :)

    YanıtlaSil
  4. Elifciğim, sen mi denedin tarifi?

    YanıtlaSil
  5. Evet bugün denedim 4 saat kadar beklettim pişirmeden önce çok güzel oldu :) Adımı yazıyım unutmadan bu sefer
    elif :)

    YanıtlaSil
  6. Elif, güzel olduğuna sevindim. Tarifleri yapmaya ve tatmaya devam et, lütfen:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar