2 Malzemeli Pratik Dondurma (Muzlu-Çikolatalı Dondurma Tarifi)




Şu sıcak yaz günlerinde, özellikle de çocuklar için, çok pratik bir dondurma tarifi... Bence muz ve çikolata ikilisini sevenlerin, bayılacağı bir lezzet. Muhakkak, eğer siz de bu ikiliyi seviyorsanız, bu pratik tarifi deneyin. ;-)

Malzemeler (4-5 adet dondurma için): 

6 adet olgun küçük Anamur muzı
Yarım su bardağı kakaolu fındık ezmesi (Nutella, Sarelle vb. gibi) (Çok tatlı istemiyorsanız, 1/3 su bardağı kakaolu fındık ezmesi de kullanabilirsiniz)

Yapılışı: 

Muzları soyup rondo veya robotın içine koyun. Ardından üzerine kakaolu fındık ezmesini ekleyin. Rondo veya robotu 1-2 dakika, malzeme iyice karışana dek, çalıştırın. Ardından, hazırladığınız malzemeyi dondurma kalıplarına aktarın. 


Kalıpların içine doğru çubukları batırın. Kalıpları en az 4-5 saat buzlukta veya deep-freeze'de dondurun. Sürenin sonunda çubuklarından tuttuğunuz dondurma kalıpları buzdolabından çıkartıp sıcak akan musluk suyunda 1 dakika tutun (Bu sayede, dondurma çubukları kalıplarından kolaylıkla çıkacak). Dondurmanın erimesine izin vermeden hemen tüketin. 

Afiyet olsun! 










Yorumlar

  1. Bu sıcakta imrenmemek elde değil. Kolay da ama birincisi Anamur muzunu nereden bulacağız. Bir de o kalıplar nerede satılıyor? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan Bey Merhaba,
      Anamur muzunu pazarda buldum ben. Kaliplari da İkea'dan aldim.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor evde denemeyi düşünüyorum çocuklarım için.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep Hanim,

      Begenmenize sevindim.

      Sevgiler,

      Sil
  3. Teşekkürler yarına denerim 🙂

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar