Magnolia Puding Tarifi
Bugün, Ramazan'ın 1. günü. Ben de, bu sıcak Ramazan gününe uygun bir tatlı tarifi denedim. Bu tatlıyı geçen günlerde bir arkadaşımda yedim ve çok hoşuma gitti. Orjinal adı "Magnolia Pudding" olan bu sütlü tatlı, New York'ta "Magnolia Bakery" denilen bir pastaneye ait. Tabii aşağıda göreceğiniz malzeme listesi ve tarif biraz Türk usulü. Asıl tarif, "sweet condensed milk", yani koyulaştırılmış şekerli süt ile yapılıyor. Şu sıcak günlerde bu hafif tatlıyı yapmanızı şiddetle öneririm. ;-)
Sweet Condensed Milk ile yapılan şekline, yani New York Usulu Muzlu Magnolia Puding tarifine ulaşmak için bir tık buraya!
Malzemeler (6 kişilik):
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket bebe bisküvisi
Çilek ve/veya muz
1 kutu süt kreması (200 ml)
Yapılışı:
1. Sütü derin bir tencereye alıp, üzerine toz şeker, nişasta, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve soğumaya bırakın.
2. Muhallebi soğuyunca, süt kremasını ekleyip, iyice karıştırın.
3. Çilek ve muzları dilimleyin.
4. Bebe bisküvilerini robotta çekin.
5. Kupların içine, ilk önce çekilmiş bisküviden bir yemek kaşığı döküp kaşıkla düzleştirin. Ardından da aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi dilimlenmiş çilekleri dizip biraz muhallebiden dökün. Sonra biraz daha bisküvi döküp muzları dizin. Yine muhallebiden döküp en üstüne yine çekilmiş bisküviden serpin. İsterseniz üstüne çilek koyup süsleyebilirsiniz.
Ya da, çilek kullanmadan sadece muz ile yapabilirsiniz bu tatlıyı. Alttaki fotoğrafta gördüğünüz ise, muzlu hali:
Afiyet olsun!
ellerine sağlık feyzacım harika görünüyorlar hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSilcanım bloğuna bayıldım emeğine sağlık...;) sevgiler... ♥
YanıtlaSilSevgili Turuncu Tatlar ve Ev Perisi,
YanıtlaSilZiyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkürler!
Sevgiler...
oooo süper bir görüntü...
YanıtlaSilelinize sağlık. çilek mevsimi geldiğinde tarifinizi deneyeceğim.
YanıtlaSilben de muzlusunu denedim, bloguma beklerim.
aqueena
ellerinize sağlık ben bu tarifi denedim aynısı ama başkasının bloğunda gördüm çok beğenerek yedik mükemmeldi tadı teşekkürler tarif için
YanıtlaSilEllerinize sağlık bu tarifi denemek istiyorum bebe bisküvi sinin yerine burçak kullansam olur??
YanıtlaSilgeçen gün instagramda bir arkadaşım fotoğrafını yayınlamış tam olarak nedir anlayamamıştım öğrendim elinize sağlık sunumlarınız çok şık :)
YanıtlaSilHarika bir tarif
YanıtlaSilkrema sevmiyrm başka bişey kullansak olur mu ?
YanıtlaSilSevgili Feyza Hanım, bloğunuzu geç tanıdım ama müdavimi oldum. Tarifiniz, sunumlarınız muhteşem. Ellerinize sağlık. En az tarfileriniz kadar güzel olsun hayatınız inşallah. Mısır'dan sevgiler, selamlar...
YanıtlaSilBuna da bayıldım...
YanıtlaSilBu tarifi defalarca denedim. Teşekkür etmemek olmaz:) Kaleminize, emeğinize sağlık. Beğenerek takip ediyorum. Sevgiler
YanıtlaSilO kadar çok kez yaptım ve misafirlerimin beğenisini aldım ki. Çok teşekkür ederim, tam ayarında bir tarif :)
YanıtlaSil