Sebzeli, Terbiyeli Kuzu İncik
Hani bazen canınız "anne yemeği" ister ya... İşte öyle bir yemek arayışındaysanız, bu yemek tam da size göre! Bir de, besleyiciliği açısından, çocuklu ailelere öneriyorum bu tarifi. Düdüklü tencerede piştiği için de kısa sürede pişen pratik bir yemek... Orjinal tarif için Akilli Anne'ye teşekkürler!
Malzemeler:
6 tane kuzu incik
2 tane orta boy patates
1 tane orta boy havuç
1 tane kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
Defne yaprağı
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
Yapılışı:
1- Kemikli kuzu incikleri yıkayarak düdüklü tencereye koyun. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin ve buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirin.
2- Daha sonra içine iri doğranmış patates, havuç, 1 bütün kuru soğan, sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu ilave edin. Buhar çıktıktan sonra 10 dakika tekrar pişirin. Kapağı açıp soğan ve defne yaprağı çıkartın.
3- Yumurta sarısı ve limon suyu çırparak yemeğin suyu ile iyice inceltin. Yavaş yavaş yemeğe katarak kısık ateşte bir taşım daha kaynatın. Sicak olarak servis yapin. Afiyet olsun!
Sevgili Feyza ellerine sağlık.Ben terbiye yapmadan pişiriyorum.(haşlama diyoruz)Hiç terbiyeli yapmamıştım.Deneyeceğim.Sevgiler Bu arada adım İlknur.
YanıtlaSilEn cok sevdigim yemek. Gel gelelim tansiyon yukseltigi icin fazla yiyemiyorum koyun eti.
YanıtlaSilBu yemeyin yanina sumakli sogan karisimi da yapiyoruz.. Harika oluyor. Ve ya narin suyunu sikiyoruz icine sogan dogruyoruz.. Meze olarak harika oluyor.. Tavsiye ederim.
Eline saglik canim..
Sevgili İlknur,
YanıtlaSilTesekkur ederim. Denedin ve begendin mi acaba?
Sevgili Mutfak dili,
YanıtlaSilOyle mi? Uzuldum. :( meze fikrini begendim. ;-) cok tesekkurler!