Piyano Kek
Türkçe bloglarda fenomen olmuş bir tatlıyla hiç karşılaşmamıştım. Taaa ki... Instagram'daki, ortak yönümüzün çok olduğu sevgili meslektaşım ve arkadaşım "hilalella" bu lezzetin fotoğrafını paylaşasıya değin... Fotoğraf gerçekten ilgimi çekti ve bu tatlıyı, bu akşam yemeğinden sonra ikram etmeye karar verdim. İlk denememde, buradaki tarifle yaptım. Lezzetli olmasına rağmen, görünüm açısından pek başarılı değildi, açıkçası. Bunun sebebi orjinal tarifteki muhallebi için verilen ölçünün, Türk Kahvesi fincanı ile olmasıydı. Sanırım her evdeki fincan büyüklüğü farklı. Bu yüzden yaptığım muhallebi oldukça akışkan olmuştu:
Buzdolabında beklemesine rağmen kekin üzerinden dökülüyordu. 2. denememde, bu kez arkadaşım hilalella'nın aşağıda muhallebi için verdiği ölçüyü ve tarifi kullandım. Ve sonuç daha iyi oldu:,
Kendisine çok teşekkür ediyorum buradan. Özellikle akşam yemeği sonrası ve çay saatleri için öneriyorum bu hafif tatlıyı...
Kek için Malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kakao
Ayrıca piştikten sonra kekin üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt.
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı (küçük, klasik çay bardağı ile) şeker
1,5 çay bardağı (küçük, klasik çay bardağı ile) un
1 paket (200 ml) süt kreması
Üzerine serpmek için:
Kakao
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvıyağ, süt ve kakaoyu da ekleyerek karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yeniden çırpın. Yağlanmış dikdörtgen bir borcama kek hamurunu dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirin. Fırından keki çıkartınca, üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün.
- Muhallebisi için, süt , şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Ilıyınca, süt kremasını ekleyip mikserle çırpın. Muhallebiyi kekin üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuyunca en üste bolca kakao dökün ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletip servis yapın. Muntazam bir şekilde kesmek için de, sıcak suya batırılmış bıçak kullanın ve bıçağı her yukarı kaldırdığınızda bir peçete ile silip yeniden sıcak suya batırın ve dilimleme işini bu şekilde yapın.
Sık kullanılanlara ekledim. En kısa zamanda yapacağım. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilSevgili Nazli,
YanıtlaSilTesekkurler! :) dene, pisman olmayacaksin. ;-)
Ellerine saglik bende cok severim :))
YanıtlaSilTesekkurler, Aylincigim! ;-)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş yahu :)
YanıtlaSilEn kısa zaman da deneyeceğim nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.5 dakikanız varsa bana bir uğrarsanız sevinirim.Hoşçakalın.
YanıtlaSilmerhaba blogunu keyifle izlemeye aldım
YanıtlaSilbana da beklerim beyenirsen de izlemeni rica ederim
sevgiler
burcinkuran-wonderlust.blogspot.com
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık olsun..
YanıtlaSilCok guzel olmus...Ellerinize saglik. Sevgiler
YanıtlaSilBloguma beklerim
cupcakekokulumutfak.blogspot.com
Sevgili Leyla'nin Kahve Dukkani, İlknur Senel, Burcin Gunaltay, visnap ve Julia,
YanıtlaSilHepinize tesekkur ediyorum, guzel sozleriniz icin. ;-)
ay ben eksik kalmisim bu tadi denemte. Ig de her kes koydu resmini agzim sulandi burda artik ayy diyorum ve en kiza zamanda deniyorum insallah
YanıtlaSilCanim eline saglik olsun.
Super goruntu kasikliyasim geldiyor resimden dogru")
Sevgiler
Samireciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkürler! :)
Ben de bu lezzetle geç tanıştığımı düşünüyorum. Muhakkak dene; pişman olmayacaksın. ;-)
Sevgili Bakımlı Blog, mesajın görünmüyor çünkü az önce yanlışlıkla sildim :( süt kreması marketlerin süt reyonlarında satılan sıvı bir krema çeşidi.
YanıtlaSilSevgiler...
mmmm mis mis..bayılırım çikolatalı tariflere nefis görünüyor canım eline sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler, Sirince Tatlar :)
SilMerhaba Feyza Hanım
YanıtlaSilTariflerinizi zevkle deniyorum:Piyano keki de yaptım ve misafirlerim çok beğendi.Ben de size bakırköy halk eğitim pastacılık kursuna giitiğim dönemden öğrendiğim çok basit ama beğenilen bir tarif gönderiyorum.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Figen
İskoç Kurabiye(13-15 Adet)
1/4 su bardağı mısır unu
1/4 su bardağı pudra şekeri
115 gr oda sıcaklığında tereyağ
un
Tüm malzemeler karıştırılır.Yumuşak bir kıvamda hamur elde edilir.Kerebiç kalıblarıyla şekil verilir.170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirilir.Yumuuşak ve renk değiştirmeden fırından çıkartılır.Ilıkken pudra çekeri ve tarçın serpilir.
Merhabalar , cay bardagi normal bildigimiz ince belli bardaklardan olacak demi ?
YanıtlaSilMerhabalar , cay bardagi normal bildigimiz ince belli bardaklardan olacak demi ?
YanıtlaSilEvet, Kibele! ;-)
YanıtlaSilSour cream kullansak olur mu ? Ayni sey mi sut kremasiyla?
YanıtlaSilSelamlar
Ayse
Bendeki tarifte de akışkandı bir de bunu deniyim
YanıtlaSil