Pesto Soslu Ekmek-1
Bu tarifi, Pelin Chef'te gördüğümde, "Tam da, benim ağız tadıma göre!" deyip, denemeye karar verdim ve muhteşem lezzetle tanıştım. Pesto sosuyla tam bir Akdeniz lezzeti olduğunu ve özellikle de çorbaların yanına çok yakışacağını düşünüyorum.
Ekmek malzemelerini ve de yapımını yabancı bir blogdan aldım. Amacım Fransız bageti yapmaktı hamurla. Ama hamurun çok olduğunu görünce sadece bir kısmını kullanıp 2 küçük Fransız bageti elde ettim. Geri kalan hamurla da, pesto sosunu buluşturup bu nefis pesto soslu ekmekçikleri elde ettim. Pesto sosunun tarifini merak ediyorsanız buraya bir tık. :) Yalnız bu kez pesto sosunu bir demet fesleğenle yaptım. Bunu da yazmayı unutmayayım. :)
Malzemeler:
1 paket instant maya
3+ 1/2 cup* un
2+1/4 çay kaşığı tuz
1+ 1/3 cup su
*1 cup= 200 ml'lik su bardağı
Yapılışı:
1- Unu derin bir kabın içine alıp maya ve tuz ile beraber harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ortasına dökün. Kenarlardan azar azar unu alarak karıştırmaya başlayın. Cıvık bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Eğer yeterince cıvık değilse 1/3 cup su daha ekleyebilirsiniz. Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
2- Mayalanıp kabaran hamurunuzu elinizi hafifçe unlayarak tekrar yoğurun. Tezgaha alarak oklava veya merdane ile 2-3 mm kalınlığında olacak şekilde açın Muntazam bir hamur olması gerekmiyor, fotoğrafta gördüğünz gibi :) ). Pesto sosunu kaşığın tersiyle hamurun üzerine yayın.
3-Bir kenarından başlayarak rulo yapın.
4- Rulodan 3-4 cm genişliğinde parçalar kesin.
5- Pişireceğiniz kalıbı yağlayın (Ben silikon tart kalıbı kullandığım için, zeytinyağı ile hafif yağladım). Kestiğiniz hamurları dik bir şekilde kalıba yanyana bitişik şekilde yerleştirin.
6- 175 derece ısıtılmış fırına koyun. Altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
çok güzel görünüyor.. eminim tadına harikadır.
YanıtlaSilblogger annelerden geldim.. sizi de beklerim..
Sevgi,
YanıtlaSilHosgeldin bloguma :) tarifi begendigine sevindim... Ben de blogunu ziyaret edecegim ;)
ellerınıze saglık :)
YanıtlaSilbu arada blogumda 3 kısıye ayakkabı hedıye edıyorum :) beklerım! Sevgılerr :)
http://zeysfashionroom.blogspot.com/2012/05/dikkat-hediye-varrrrr-giveaway.html
fesleğen benim en çok kullandığım baharat, hele bu ararlar tazesini her şeye doğrar oldum. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgili Zeys,
YanıtlaSilTesekkur ederim ziyaretin icin :) bloguna ugrayacagim...
Sevgili Hayat Mutfakta Guzel,
YanıtlaSilBen de cok seviyorum feslegeni. Bu tarife de cok yakisti :) tesekkur ederim :)