Pesto Soslu Penne

Pesto sosu, internette araştırdığınızda, genellikle taze fesleğenle yapılanı karşınıza çıkıyor. Ama taze fesleğen nispeten zor bulunur ve pahalı bir ürün. Yıllar önce yemek yapmaya ilk ilgi duyduğum lise yıllarımda okuduğum bir yemek kitabında, pesto sosunun rokayla yapıldığını öğrenmiştim. Bebek görmeye gelen arkadaşlarıma ikram olarak bu sosla hazırlanmış kalem makarnayı sundum ve tadı çok beğenildi. Eğer vejeteryan damak tadını ve sağılklı yemekleri tercih ediyorsanız, pesto sosla hazırlanmış makarnalar tam size göre. :)


MALZEMELER:

Makarna İçin:

Penne (Kalem makarna- Ben Barilla marka İnce Kalem kullandım)
1/3 paket Süt Kreması(60-70 ml)

Pesto Sos için:

1 demet roka veya fesleğen
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı ceviz
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar (Arzuya göre)
Tuz, karabiber



YAPILIŞI:

1- 2 litre suyu tencereye koyup bir kaç damla zeytinyağı ve tuz ekleyin. Su kaynamaya başladığında makarnaları ekleyip aldente(diri) kıvamda(hamurlaşmasına) izin vermeden pişirin. Piştiğinde bir tel süzgeçten geçirip üstüne bir bardak soğuk su dökün.

Makarnaların pişme aşamasında pesto sosu hazırlayın. Bunu için:

2- Dolmalık fıstıkları ve cevizi teflon tavaya koyup kısık ateşte hafifçe kavurun.

3- Rokaları yıkayıp kurulayın.

4- Tüm pesto sos malzemesini rondoya alıp malzemeler özleşene kadar çalıştırın. Sosunuz hazır. Eğer sosu daha fazla malzeme ile yaparsanız kapaklı bir kapta buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.


5- Pişen makarnayı tencereye yeniden alıp ocağa alın ve süt kremasını ekleyin. 1-2 karıştırıp makarnanın süt kremasını çekmesini sağlayın. Ocağın altını kapatıp pesto sosunu da ilave edin. İyice karışmasını sağladıktan sonra ılık olarak servis edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar