Yeşil Biberli Kahvaltılık Lor
Son günlerde kahvaltılarımın vazgeçilmezi olan bu tarif çok pratik. Hem sıcak ve ılık hem de soğuk olarak tüketilebileceği için de ideal :) Bu tarifi Pazar kahvaltılarınız için yapıp, geri kalanını da buzdolabında muhafaza edip sabahları çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
2-3 adet sivri biber
150 gr lor peyniri
2 kaşık sıvıyağ (lorunuz yağlı bir lorsa, 1 kaşık sıvıyağ da kullanabilirsiniz.)
Lorunuz tuzsuzsa 1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Yapılışı:
1. Halka halka kestiğiniz biberleri yağda kavurun.
2. Biberler pişince loru ilave edin eze eze iyice pişirin ve sürekli karıştırın.
3. Tuz ve pul biberi ekleyip 5 dakika daha ezerek pişirin.
Sıcak, ılık veya soğuk tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Feyzacigim bu tarifini bu sabah denedim.cok da begendik.iyiki paylasmissin.Ellerine saglik.
YanıtlaSilGulzadecigim, begenmenize sevindim. Afiyetler olsun:)
YanıtlaSil