YOĞURTLU KABAK SALATASI
Sıcak yaz günleri için önerebileceğim, hafif ve sağlıklı bir lezzet. Orjinal tarif Sofra dergisinin Ekim 2003 sayısından.
Malzemeler:
2-3 yeşil kabak
1 küçük kase yoğurt
Birkaç dövülmüş sarımsak
Tuz,
Pulbiber
Dereotu
Zeytinyağı
Yapılışı:
1. Kabakları soyup rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağında, çok az tuz ilavesi ile bir tavada soteleyin.
2. Sarımsakları incecik kıyıp, yoğurda ilave edin. Sarımsaklı yoğurdu da kabaklara ekleyin. Zeytinyağı, pulbiber ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın.
kabak yemegini sevmeyenler icin ideal bir tarif! hem yapilisi cok kolay, zahmetsiz hem de cok ´lezzetli bir ikram! tskler!
YanıtlaSil