Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2014 Cumartesi

Limonlu Kurabiye



Limonlu tatları hep sevmişimdir. Ferahlık veren güzel aromasıyla, limon herşeye güzel bir tat ve koku katıyor. Daha önce, blogumda Limonlu Cheesecake'e  yer vermiştim ama limonlu kurabiye denememiştim. Tutti Dolci'de bu tarifi görünce hemen denemeye karar verdim. Yalnız oradaki un miktarı biraz az gelince, malzemede biraz değişiklik yaptım. Siz de, limonlu ferah tatları seviyorsanız, bence doğru yerdesiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun! 



Diğer limonlu tariflerim:

Malzemeler (20-22 kurabiye için): 
2 cup* un
1 çay kaşığı nişasta
1 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon kabuğu
1/2 cup toz şeker
1/4 cup esmer şeker
1/2 cup (113 gr) oda sıcaklığında tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı vanilya
1 büyük yumurta
Süslemek için, pudra şekeri
*1 cup=250 ml'lik su bardağı
Yapılışı: 
1. Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyip karıştırın. 
2. Limon kabuğu, esmer şeker ve toz şekeri bir mutfak robotu veya rondo yardımıyla 1 dakika karıştırın. Bu karışımı, bir kaseye alın ve tereyağını da ekleyip mikser yardımıyla krema halini alana dek çırpın. 
3. Şeker karışımına limon suyu, vanilya ve yumurtayı ekleyip 1-2 dakika yine çırpın.
4. Bu karışıma, un karışımını da ekleyip elinizle yoğurun (Hamur çok katı olmayacak; buzdolabında bekledikten sonra katılaşacak). Bu hamur kabının üstünü streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece bekletin. 
5. Fırını öncede 175 derecede ısıtın. Bir kaşık yardımıyla, hamurdan iri ceviz büyüklüğünde hamur parçaları alın ve elinizle yuvarlayıp, avuç içinizle bastırın.

 Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aktarın.
 Önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirin (10 dk sonunda, "pişmedi" diye düşünmeyin; çünkü hala yumuşak olabilir. Soğudukça biraz daha sertleşiyor). Kurabiyeler soğuduktan sonra, üzerine pudra şekeri serpip servis edin. 
Bu kurabiyeler, hava almayan bir kap içinde, oda sıcaklığında 3 güne dek dayanabilir. 





Afiyet olsun!

6 yorum:

Deha Soner Dereli dedi ki...

Deneyeceğim, elinize sağlık:)

kardelen sezgin dedi ki...

limonu bende severek kullanırım kurabiye ve keklerde çok hoş aroması var harika tarif olmuş eline sağlık canım

Turuncu Tatlar dedi ki...

aldım bir tane ellerine sağlık canım sevgiler..

Feyza S. dedi ki...

Sevgili Deha Soner, Kardelen Sezgin ve Turuncu Tatlar, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler! Sevgiler...

nahide zereyak dedi ki...

Limon kurabiyeye de keke de çok yakışıyor. Aroması nefis. Kurabiyelerin lezzeti buradan belli oluyor. Elinize sağlık.

Dilek Toksoy dedi ki...

limonlu kurabiye ...nefis olmuş eline sağlık canım..şu an saat 00.3 ve karnım acıktı..olsa da yesem...)

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena